Αρνητική η ΕΠΟ στο να εξεταστούν οι φάκελοι των ΠΑΕ από τη Βουλή

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011 18:23
UPD:24/05/2011 16:52
A- A A+

Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που θα μελετήσει τους φακέλους αδειοδότησης των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, η επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του ελληνικού κοινοβουλίου.

Η απάντηση της ομοσπονδίας θα πρέπει να έχει δοθεί εντός μίας εβδομάδας, αν και από την πλευρά της, η ΕΠΟ δείχνει αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο, επικαλούμενη το σύμφωνο εμπιστευτικότητας που έχει υπογράψει με την UEFA αλλά και το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Παρόλα αυτά, ο κ. Πιλάβιος υποσχέθηκε παραπέμψει όμως το αίτημα στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας, ενώ αυτό θα συζητηθεί και στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.

O πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Λιάνη, ο οποίος υποστήριξε -χωρίς να αναφέρει ονόματα-, ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλες έξι ομάδες της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας με προβλήματα στο φάκελο αδειοδότησή τους, οι οποίες δεν θα έπρεπε να έχουν λάβει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012.

Αναφορικά με τον Ηρακλής, ο οποίος είναι η μόνη ΠΑΕ από τις 14 ομάδες της Σούπερ Λίγκας, που δεν πήρε το πιστοποιητικό, ο κ. Πιλάβιος κατέθεσε στην επιτροπή πλαστό έγγραφο ασφαλιστικής ενημερότητας, με το οποίο ο «γηραιός» έκανε μεταγραφές τον περασμένο Ιανουάριο. Εφόσον επαληθευθεί κάτι τέτοιο, ο αθλητικός δικαστής μπορεί να αποφασίσει τον περεταίρω υποβιβασμό του Ηρακλή σε πιο κάτω κατηγορία από τη B' Eθνική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις