Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 1-2

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011 21:47
UPD:24/05/2011 16:53
A- A A+

Νίκη Champions League πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό καθώς κέρδισε 2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου και έκανε μεγάλο βήμα για την πρωτιά στα πλέι οφ. Βιερίνια και «Σάλπι» οι σκόρερ του «δικεφάλου».

Η τύχη όπως αναφέρεται συχνά βοηθάει τον δυνατό και σήμερα ο ΠΑΟΚ έδειξε πως είναι δυνατός. Οι Θεσσαλονικείς παρότι δεν ήταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό Βόλου, επικράτησαν μέσα στο Πανθεσσαλικό με 2-1, έκαναν το δύο στα δύο και πάνε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ να παίξουν με την ΑΕΚ και σε περίπτωση νέας νίκης να γίνουν το μεγάλο φαβορί για το Τσχάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη οι Βολιώτες παρά την προσπάθεια μετράνε δύο ήττες και δύσκολα θα αγγίξουν το θαύμα.

Στο πρώτο ημίχρονο επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό Βόλου και φυσικά τον καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, ο άγραφος νόμος που θέλει τις ομάδες που χάνουν ευκαιρίες στο τέλος να δέχονται γκολ. Οι Βολιώτες στο μεγαλύτερο μέρος των 45 λεπτών, δεν είχαν απλά τον έλεγχο του ματς, αλλά βρέθηκαν πολλές φορές κοντά στο 1-0, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς με την πρώτη έστειλαν την μπάλα στο πλεκτό κάνοντας το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα, καθώς οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μεγαλύτερες ευκαιρίες, όμως είδαν τους φιλοξενούμενους με ένα τυχερό γκολ να κάνουν το 0-2. Μείωσαν αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι περισσότερο.

Εντυπωσιακό τέταρτο για «ερυθρόλευκους»

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το 15' είχαν βρεθεί με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Χαλκιά όχι μία και δύο, αλλά τέσσερις φορές. Κυριότερη αυτή του 12' όταν ο Μαρτίν έπιασε το σουτ και ο Κοντρέρας σχεδόν στην γραμμή έδιωξε την μπάλα.

Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια και παρότι ο Ολυμπιακός Βόλου είχε τον έλεγχο, τουλάχιστον οι παίκτες του Μάκη Χάβου κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την εστία τους, τους γηπεδούχους. Όσον αφορά την επίθεση που ήταν σχεδόν εξαφανισμένη, μία φάση έφτανε για να γίνει το 0-1. Συγκεκριμένα στο 33' ο Ελ Ζαρ έκανε σέντρα ο Γιακούποβιτς με μια έξοδο-Μεσολογγίου προσέφερε την μπάλα στον Βιεϊρίνια (χρειάστηκε και η αδράνεια του Σέλεζι), με τον Πορτογάλο να την στέλνει με άνεση στα δίχτυα. Το 0-1 ήταν το σκορ που τελείωσε το πρώτο μέρος, στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες και οι φιλοξενούμενοι το γκολ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ με τον αέρα του 0-1 μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας μάλιστα να πετύχει ένα ακόμα τέρμα. Ένα τέρμα που χρειάστηκε και η τύχη, αλλά σημασία είναι πως η μπάλα μπήκε στα δίχτυα. Συγκεκριμένα στο 54' ο Φωτάκης βρήκε εξαιρετικά τον Σαλπιγγίδη που απέναντι από τον Γιακούποβιτς αρχικά νικήθηκε. Ωστόσο η μπάλα μετά από κόντρες ήρθε και πάλι στα πόδια του και ο διεθνής επιθετικός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2.

Από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καταιγιστικός, κλείνοντας τον ΠΑΟΚ στα καρέ του, αλλά με εξαίρεση το 62' όταν δηλαδή ο Μαρτίν μείωσε σε 1-2, όλες οι προσπάθειες των γηπεδούχων δεν βρήκαν στόχο. Ο Σολάκης ήταν μοιραίος παίκτης και το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια σημαντική για την συνέχεια των πλέι οφ νίκη.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Τομάς (64' Νέμεθ), Ζαραδούκας, Ακόστα (62' Ακόστα), Άλβαρεζ, Μόνχε, Μπρέσκα, Σολάκης, Μαρτίν

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Λίνο, Έτο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια (79' Μαλεζάς), Σαλπιγγίδης, Ελ Ζαρ (46' Φωτάκης), Αθανασιάδης (68' Μουσλίμοβιτς)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις