Σούπερ Λίγκα: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011 23:42
UPD:24/05/2011 16:53

Στο 1-1 έμειναν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ σε ένα ανιαρό αθηναϊκό ντέρμπι, που έβγαλε νικητή από τη Θεσσαλονίκη.

A- A A+

Στο 1-1 έμειναν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ σε ένα ανιαρό αθηναϊκό ντέρμπι, που έβγαλε νικητή από τη Θεσσαλονίκη. Τον ΠΑΟΚ, δηλαδή, που με τη νίκη του με 2-1 επί του Ολυμπιακού Βόλου στο Πανθεσσαλικό ξέφυγε μόνος πρώτος στη βαθμολογία των play off.

Το παιχνίδι ήταν πολύ μέτριο σε θέαμα και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται απολύτως δίκαιο και για τους δυο αντιπάλους. Οι πράσινοι είχαν μια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως και πάλι πλήρωσαν τα αμυντικά τους κενά, αφού η ΑΕΚ πάτησε σε αυτά και κατάφερε από το 2ο μόλις λεπτό να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Ο Λεονάρντο εκμεταλλευόμενος σέντρα του Καράμπελα και το γεγονός πως ούτε ο Μπουμσόνγκ, αλλά ούτε και ο Σαριέγκι πήγαν πάνω του για να τον κόψουν, κατάφερε με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι να νικήσει τον Τζόρβα και να βάλει την ομάδα του στη θέση του οδηγού.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε έτσι από το πουθενά να κυνηγάει από πολύ νωρίς το σκορ, γεγονός που θεωρητικά θα επέτρεπε στην ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της, αν η Ένωση δεν ήταν εξίσου επιπόλαιη. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ αμέσως μετά το γκολ έδωσαν πολλά μέτρα στους αντιπάλους τους και εκείνοι με κύριους εκφραστές των επιθετικών τους ενεργειών τους Νίνη και Σισέ απείλησαν την εστία του Σάχα.

Η ισοφάριση φαινόταν ξεκάθαρα πως δεν θα αργούσε να έρθει και πράγματι μετά από 24 λεπτά παιχνιδιού σε μια φάση, όπου το τριφύλλι κέρδισε τρία συνεχόμενα κόρνερ, ο Μπλάνκο με κεφαλιά προς τα πίσω έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στα εναπομείναντα λεπτά του ημιχρόνου, όμως οι φιλοξενούμενοι μετά το πάθημα του 1-1 παρουσίασαν μεγαλύτερη προσοχή στο αμυντικό τους παιχνίδι.

Ίδια ήταν και η εικόνα της επανάληψης, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και να πιέζει και την ΑΕΚ να περιμένει κάποια αντεπίθεση για να χτυπήσει. Παρόλα αυτά, το ματς συνέχισε να μην έχει ρυθμό και οι λίγες φάσεις που βγήκαν ήταν αποτέλεσμα στημένων και άναρχου παιχνιδιού.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι δυο ομάδες είχαν από μια μεγάλη φάση η κάθε μια, με τον Βύντρα στο 85' να νικιέται από τον Σάχα σε κοντινή προβολή και τον Καφέ στο 90' να μη μπορεί με διπλή προσπάθεια να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία του Τζόρβα.

Μετά και την ολοκλήρωση της 2η αγωνιστικής των play off, ο ΠΑΟΚ προηγείται στη βαθμολογία με έξι βαθμούς, τον ακολουθεί η ΑΕΚ με πέντε και τρίτος είναι ο Παναθηναϊκός με τέσσερις. Τελευταίος και άποντος ο Ολυμπιακός Βόλου.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λουίς Γκαρσία (72' Κλέιτον), Νίνης (87' Μαυριάς), Χριστοδουλόπουλος (81' Πετρόπουλος), Σισέ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Λεονάρντο (77' Μπερνς), Μίτσελ, Λαγός (82' Μάκος), Ντιόπ, Γεωργέας, Καφές, Μπλάνκο (63' Μπαχά)

Μ.Π.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις