Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011 08:57
UPD:12:07
A- A A+

* Στο Οσλο- για δεύτερη ημέρα- βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση, με θέμα: «Η ατζέντα μετά την κρίση για την κεντροαριστερά», που διοργανώνει το Δίκτυο Προοδευτικής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Νορβηγική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων και με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού της Νορβηγίας, Jens Stoltenberg. Σήμερα, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα παρέμβει σε συζήτηση με θέμα: «Μελλοντικές θέσεις εργασίας και ανάπτυξη: πώς μπορούν οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις να κάνουν τη διαφορά». Στη συζήτηση θα παρέμβουν επίσης, ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Jens Stoltenberg, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Jose Luis Rodriguez Zapatero, ο πρόεδρος της Σερβίας, Boris Tadic, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Eamon Gilmore, και ο γενικός διευθυντής του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (WTO), Pascal Lamy. Αμέσως μετά το τέλος των εργασιών θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου των συμμετεχόντων. (9:15 π.μ. - 11:30 μ.μ.).

*Ολοκληρώνεται σήμερα στο πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" η τριήμερη εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας, της Αυτοδιοίκησης και των Οικολογικών Οργανώσεων, με στόχο να μάθουν οι μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να προστατεύουν τη φύση και το περιβάλλον. Το τριήμερο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης οργανώθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Φώφη Γεννηματά και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας. Στην τριήμερη γιορτή για το περιβάλλον συμμετέχουν 1.000 παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της Δυτικής Αττικής. Τις εκδηλώσεις υποστήριξαν οι Δήμοι: Ιλίου, Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Περιστερίου και το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας.

* Την Κέρκυρα επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στις 10:30 π.μ. θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη, βουλευτές και δημάρχους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Στις 12 το μεσημέρι, θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς.

* Αρχίζουν σήμερα στο Grand Resort Lagonissi οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου που διοργανώνει η Εταιρεία Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ). Τα μυστικά της εμπνευσμένης ηγεσίας σε δύσκολους καιρούς και η προετοιμασία για την "επόμενη ημέρα" είναι τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν το Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας 2011, που έχει με γενικό τίτλο "Riders on the Storm: Ηγέτες πέρα και πάνω από τα δύσκολα".

* Από σήμερα 13 έως 15 Μαΐου η Τεχνόπολις-Γκάζι του Δήμου Αθηναίων θα μετασχηματισθεί σε ένα Αγροτικό Χωριό, το AGRO Quality Φεστιβάλ, με εκθέσεις αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με ημερίδα "Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός", με Συνέδριο "Αγροτική Επιχειρηματικότητα στην Πράξη και με εργαστήρια που θα αναπαριστούν την παραγωγή στην ύπαιθρο. Παραδοσιακό ελαιοτριβείο, Το παλαιό οινοποιείο, μελισσοκομείο, το τυροκομείοτου χωριού, αποσταγματοποιείο, ο μύλος του Αιγαίου, το μπακάλικο της πλατείας, τα κάρα με τα φρούτα, παρασκευαστήριο παστελιού, το εργαστήριο λουκουμιών, το ζύμωμα και το ψήσιμο του ψωμιού, εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών, ελληνική καραμέλλα και η παρασκευή πράσινου σαπουνιού.

* Τρίωρη στάσεη εργασίας τις πρώτες ώρες της βάρδιας κάθε εργαζομένου στους βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς των ΟΤΑ, αποφάσισε για σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

* Τους προορισμούς του προγράμματος Weekendair με ναύλο ευκαιρίας ανακοινώνει, όπως κάθε Παρασκευή, η Olympic Air. Oι προορισμοί αυτής της εβδομάδας είναι: Βουκουρέστι και Βελιγράδι (από και προς Αθήνα), Σύρος, Κως, Καβάλα, Ρόδος (από και προς Αθήνα) και Χανιά, Μυτιλήνη (από και προς Θεσσαλονίκη). Η προσφορά που γίνεται για 560 θέσεις ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου. Ισχύει για κρατήσεις που θα γίνουν έως και την Κυριακή 15 Μαΐου, ενώ αφορά πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα 16 έως Τετάρτη 25 Μαΐου. Για τα δρομολόγια εξωτερικού ο ναύλος ξεκινά από τα 80 ευρώ για την αναχώρηση και από τα 62 ευρώ για την επιστροφή. Για τα δρομολόγια εσωτερικού ο ναύλος ξεκινά από τα 32 ευρώ.

* Στις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στο Δερματολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" (τηλ.: 210-6972-494) δωρεάν εξετάσεις για τον έλεγχο μελανώματος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του νοσοκομείου στην εκστρατεία πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού που διενεργείται την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος (από 9 έως 13 Μαΐου). Ολη την εβδομάδα στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου δωρεάν εξετάσεις για έλεγχο σπίλων σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στους εξεταζόμενους επισκέπτες διατίθεται και έντυπο ενημερωτικό υλικό για το μελάνωμα και άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος.

* Στις 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), σύσκεψη της Περιφερειακής Επιτροπής Βορείου Αιγαίου.

* Στις 11 π.μ. στο ΕΚΕΠΥ (Κηφσίας 39) συνάντηση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου, με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

* Στις 11 π.μ. στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69, Αθήνα), συνέντευξη Τύπου από τον γενικό γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕ), John Monks, τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλος και τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Σπύρο Παπασπύρο, στο πλαίσιο του 12ου συνεδρίου της ΣΕΣ στην Αθήνα από τις 16 έως τις 19 Μαΐου, με θέμα: «Κινητοποίληση για την Κοινωνική Ευρώπη».

* Στις 11:50 π.μ., στο Οσλο, συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Jens Stoltenberg.

* Στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, παρουσία των ηγεσιών των τριών Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛΑΣ, Λιμενικό, Ακτοφυλακή, Πυροσβεστική, ΕΥΠ), για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με στόχο την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους δικαίου.

* Στις 2 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα μεταβεί στην Τεχνόποληλ του Δήμου Αθηναίων, για να παραστεί στην έναρξη της ημερίδας που οργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) με θέμα: "Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Αγροτουρισμός".

* Στις 2 μ.μ. στην Τεχνόπολις-Γκάζι του Δήμου Αθηναίων εκδήλωση με θέμα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στο πλαίσιο της Agro Quality που διοργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ.

* Στις 3 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), σύσκεψη του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

* Στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Imperial» (Πλ. Καραϊσκάκη), διάσκεψη με την παρουσίαση σημαντικών επιστημονικών μελετών από τα Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Κέντρα, στο πλαίσιο της διεξαγωγής στην Αθήνα του 12ου συνεδρίου της ΣΕΣ, με θέμα: "Κρίση και συνδικαλιστικές στρατηγικές".

* Στις 5:30 μ.μ. στο Ιδρυμα Εικαστικών τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1), εκδήλωση με θέμα «Περισσότερη Ευρώπη» για τις γυναίκες: η Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών, διοργανώνουν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Ιδρυμα Robert Schuman.

Σάββατο 14 Μαΐου

* Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από σήμερα έως την Πέμπτη 19 Μαΐου ο αρχηγός του ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας, μετά από πρόσκληση του αρχηγού της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

* Στα μαθήματα της Βιολογίας, της Φυσικής των Μαθηματικών και των Στοιχείων Στατιστικής και της Ιστορίας, Γενικής Παιδείας, διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

* Στις 7 μ.μ. στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο, ημερίδα με θέμα: Αιτωλοακαρνανία ο πλουσιότερος «φτωχός» νομός, νέες ιδέες, νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας.

* Στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Πολυγύρου, το έργο του Φρανς Μακ Γκίνες με τίτλο: «Τα εργαζόμενα κορίτσια», σε σκηνοθεσία Ελένης Δημοπούλου, παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι Πολυγύρου.

Κυριακή 15 Μαΐου

* Διεθνής Ημέρα Οικογένειας η σημερινή.

* Στο Διδυμότειχο θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για να παραστεί στις εκδηλώσεις «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2011».

* Αρχίζουν σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών οι εργασίες του 12ου συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), διάρκειας τριών ημερών, με θέμα: "Κινητοποίηση για την Κοινωνική Ευρώπη". Οι επικεφαλής των συνδικάτων από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα συγκεντρωθούν για να επεξεργαστούν από κοινού το σχέδιο δράσης των συνδικάτων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πλήττουν τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη ενώ θα εκλέξουν τη νέα γενική γραμματέα της ΣΕΣ. Στο συνέδριο θα μετέχουν 83 εθνικές και 12 κλαδικές Συνομοσπονδίες από 36 ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες εκπροσωπούν συνολικά 60.000.000 μέλη.

* Στις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton» (αίθουσα Θάλεια), ημερίδα με θέμα: «Προπτυχιακές και Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες», διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών Φυσικών Επιστημών-Σχολή Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

* Στις 2:30 μ.μ. αναχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

* Στις 7 μ.μ. τα εγκαίνια του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Αγρινίου και της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας (επί της οδού Βλαχόπουλου 13).

* Στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Πολυγύρου, το έργο του Φρανς Μακ Γκίνες με τίτλο: «Τα εργαζόμενα κορίτσια», σε σκηνοθεσία Ελένης Δημοπούλου, παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι Πολυγύρου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή