Υποχωρεί σήμερα η κακοκαιρία, από αύριο και πάλι επιδείνωση του καιρού

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2001 07:11
UPD:12:22
A- A A+

Υποχωρεί από σήμερα το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους. Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο με βροχές σε όλη τη χώρα, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές. Τα καιρικά φαινόμενα πάντως, δεν θα έχουν την ένταση και τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών.

Πολικές θερμοκρασίες επικράτησαν και χθες σε πολλές περιοχές, ενώ στη Λάρισα ο υδράργυρος έφθασε τους μείον 20 βαθμούς, τιμή ρεκόρ όλων των εποχών για τη θεσσαλική πρωτεύουσα. Σήμερα τα σχολεία σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, θα παραμείνουν κλειστά.

Από στιγμή σε στιγμή θα αρχίσουν και πάλι οι έρευνες των ανδρών της ΕΜΑΚ στον Ολυμπο στη θέση Πριόνια, για τον εντοπισμό του 47χρονου Ευστράτιου Ιωσηφίδη, ο οποίος αγνοείται εδώ και εννέα ημέρες.

Σε πραγματική «Οδύσσεια» εξελίσσονται πλέον τα ταξίδα με τα τραίνα του ΟΣΕ. Η αμαξοστοιχία 61 που ξεκίνησε χθες το απόγευμα από την Εδεσσα για την Αθήνα, έπαθε βλάβη στον Δομοκό, ενώ βλάβη υπέστη και η αμαξοστοιχία ΙnterCity που ξεκίνησε από τον Βόλο για να παραλάβει τους 150 επιβάτες, οι οποίοι τελικά περίμεναν άλλο τραίνο για να τους μεταφέρει στο Λιανοκλάδι. Η αμαξοστοιχία 847, που εκτελούσε το δρομολόγιο Καλαμπάκα-Παλαιοφάρσαλα, συγκρούστηκε με ταξί που είχε ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης, πάνω σε αφύλακτη ισόπεδη διάβαση κοντά στα Τρίκαλα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες. Χάλασε όμως η μηχανή της αμαξοστοιχίας και οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ προσπαθούσαν όλη τη νύχτα να βρουν μία εφεδρική στη Λάρισα.

Απίστευτη όμως ταλαιπωρία υπέστησαν χθες το πρωϊ αρκετοί από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας που αποκλείστηκε στο Διδυμότειχο. Βαγόνι τραίνου που τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να περιμένουν για μία ώρα, άλλη αμαξοστοιχία που τους μετέφερε τελικά στον προορισμό τους.

«Για ακρωτηριασμένο κράτος», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή