Επιτυχημένο το Final Four της Βαρκελώνης, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ευρωλίγκα

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011 17:43
A- A A+

Ικανοποιημένος, τόσο από το αγωνιστικό, όσο και το οικονομικό/οργανωτικό σκέλος του φετινού Final Four στη Βαρκελώνη, όπου ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 6ο του ευρωπαϊκό τρόπαιο, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερομέου.

Όπως εξήγησε ο ισχυρός άνδρας της λίγκας, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, το Final Four άνοιξε για πρώτη φορά την πόρτα του ευρωπαϊκού μπάσκετ στην τεράστια αγορά της Κίνας και συνολικά πέτυχε τους στόχους του, αφού προσέλκυσε περισσότερο κόσμο σε σχέση με πέρσι.

Ικανοποιημένος, τόσο από το αγωνιστικό, όσο και το οικονομικό/οργανωτικό σκέλος του φετινού Final Four στη Βαρκελώνη, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερομέου.

«Είμαστε ευχαριστημένοι. Οι προσδοκίες μας εκπληρώθηκαν. Αυτό τον χρόνο, η διοργάνωση ήταν αρκετά δυσκολότερη για μας, καθώς είχαμε πολλές περισσότερες δραστηριότητες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω ότι με όλες αυτές τις εκδηλώσεις, διοργανώθηκε ίσως το καλύτερο Final Four των τελευταίων χρόνων. Είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία, προσέλκυσε τον περισσότερο κόσμο και μεταδόθηκε ζωντανά σε πολλές χώρες. Για πρώτη φορά το είδαν στην Κίνα, με πιθανό κοινό ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων», υποστήριξε.

Κληθείς να σχολιάσει την επιτυχία του Παναθηναϊκού, ο κ. Μπερτομέου τόνισε: «Είναι μια ομάδα πολύ σταθερή, με τα δικά της χαρακτηριστικά και η οποία έχει κάνει πολλά για να βοηθήσει την Ευρωλίγκα και το μπάσκετ. Δεν μου κάνει εντύπωση η πορεία του. Βρίσκεται στο ίδιο υψηλό επίπεδο πολλά χρόνια. Είναι ο καλύτερος».

Όσο για τους ιδιοκτήτες των δυο κορυφαίων ελληνικών ομάδων, τους αδελφούς Γιαννακόπουλους για το «τριφύλλι» και τους αδελφούς Αγγελόπουλος για τον Ολυμπιακός, είχε να πει μόνο τα καλύτερα λόγια για τις επενδύσεις του στο άθλημα.

«Όταν κάποιος μιλάει για αυτές τις οικογένειες, πρέπει να έχει μεγάλο σεβασμό. Όταν υπάρχουν άνθρωποι, όπως αυτοί, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τόσο μεγάλες οικονομικές θυσίες, επενδύοντας τόσα χρήματα και προσπάθεια στο μπάσκετ, τους αξίζει σεβασμός και ευγνωμοσύνη».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις