Στοιχεία κατά Γιωτόπουλου κατέθεσε ο Παύλος Σερίφης

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2002 07:17
A- A A+

Ιδιαίτερα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, έχει καταθέσει στην ανακριτική του απολογία ο Παύλος Σερίφης, ενώ αναφέρεται και στον ρόλο του θείου του, Γιάννη Σερίφη, στη «17 Νοέμβρη».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Σερίφης αναφέρει ότι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είχε πυροβολήσει τον Γουέλς τέσσερις φορές και τον Πέτρου, ενώ υποστηρίζει ότι στη δολοφονία Γουέλς συμμετείχε και ο Γιάννης Σερίφης, καθώς και μία 30χρονη τότε γυναίκα, με το όνομα «Αννα». Στη δολοφονία του Πέτρου, όπως λέει ο Παύλος Σερίφης, συμμετείχε επίσης ο Νίκος Παπαναστασίου και ο Θεολόγος Ψαραδέλλης.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του αναφέρει, πως όταν επέστρεψε στην Ελλάδα μετά τη δικτατορία, ο θείος του Γιάννης Σερίφης, τον έφερε σε επαφή με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

Σε ανακοίνωση που διένειμε χθες το βράδυ στα μέσα ενημέρωσης, ο Γιάννης Σερίφης τονίζει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η συκοφάντηση και η ομηρία αγωνιστών. Ομως τώρα και ειδικά στην περίπτωσή μου, η επιχείρηση ξεπερνά σε φαντασία και ανηθικότητα κάθε προηγούμενο, αφού στηρίζεται σε ομολογίες ανθρώπων που κατηγορούνται ως μέλη της «17 Νοέμβρη». Εχω δηλώσει κατ' επανάληψη, ότι δεν γνωρίζω κανένα «Λάμπρο», κανένα «Λουκά» και καμμία «Αννα». Και η ανακοίνωση καταλήγει : «Η πάταξη της τρομοκρατίας δεν αρκεί στους πλανητάρχες, θέλουν και κάτι εντελώς δικό τους, κάποιους και από την Ελλάδα για να τους ρίξουν στα λιοντάρια του Κολοσσαίου Γκουαντανάμο».

Στη δημοσιότητα ήρθε και τμήμα της ανακριτικής απολογίας του Σωτήρη Κονδύλη, ο οποίος αναφέρει πως υπήρξε πρόταση για δολοφονία του Μιλτιάδη Εβερτ, όταν ήταν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρόταση με την οποία όπως λέει, διαφώνησε ο ίδιος.

Το χειρόγραφο του Γιωτόπουλου

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών βρίσκεται χειρόγραφο, το οποίο αποδίδεται στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και βρέθηκε στη γιάφκα της οδού Πάτμου. Φέρει ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 1981 και περιλαμβάνει ονόματα γνωστών πολιτικών, οι οποίοι κατά τις διωκτικές αρχές, αποτελούσαν πιθανούς στόχους των τρομοκρατών.

Στο δικαστικό πεδίο, προσήλθαν χθες στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Λεωνίδα Ζερβομπεάκο και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής, 12 συγγενείς θυμάτων της «17 Νοέμβρη», ανάμεσά τους και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή