Δανία: Πολιτική συναίνεση για μεταρρυθμίσεις

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011 21:18
A- A A+

Σε συμφωνία με δύο από τα κυριότερα κόμματα της αντιπολίτευσης για το προωθούμενο σχέδιο οικονομικών μεταρρυθμίσεων κατέληξε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Δανίας, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στη χώρα.

Η κυβέρνηση συνασπισμού των Φιλελευθέρων και των Συντηρητικών συμφώνησε με το Δανικό Λαϊκό Κόμμα και το κεντρώο Σοσιαλιστικό Φιλελεύθερο Κόμμα να περιοριστεί σταδιακά η πρόωρη συνταξιοδότηση προκειμένου να μειωθεί το έλλειμα της χώρας.

«Οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές αλλά θέλαμε μια λύση και τη βρήκαμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών Κλάους Χιορτ Φρεντέρικσεν.

Η συμφωνία σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν έχει πλέον την απαραίτητη υποστήριξη για να προωθήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις του αλλά και να προκηρύξει εκλογές με την ελπίδα ότι θα κερδίσει άλλη μία τετραετία στην εξουσία.

Ο Ράσμουσεν κυβερνά τη χώρα από το 2001 με την υποστήριξη του Δανικού Λαϊκού Κόμματος, του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στο 179μελές κοινοβούλιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή