Καντάφι: Οι βομβαρδισμοί σας δεν θα με φτάσουν

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011 22:00
UPD:22:34

A- A A+

Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να με αγγίξουν γιατί «βρίσκομαι στις καρδιές εκατομμυρίων Λίβυων» δήλωσε ο Λίβυος συνταγματάρχης Καντάφι, σε ηχητικό μήνυμα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

«Λέω στους δειλούς σταυροφόρους ότι είμαι σε ένα μέρος όπου δεν μπορείτε να με φτάσετε και να με σκοτώσετε», ανέφερε στο μήνυμά του.

Ο Καντάφι ευχαρίστησε μάλιστα τους αρχηγούς κρατών που ενδιαφέρθηκαν για την κατάστασή του και ζήτησαν να πληροφορηθούν αν είναι καλά στην υγεία του μετά την αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ την Πέμπτη.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι δήλωσε ότι ο Λίβυος ηγέτης πιθανότατα δεν βρίσκεται στην Τρίπολη κι ενδέχεται να έχει τραυματιστεί από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς.

Οπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους, τις πληροφορίες αυτές του τις μετέφερε ο καθολικός επίσκοπος στην Τρίπολη.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης Μούσα Ιμπραχίμ δήλωσε ότι ο Μουάμαρ Καντάφι βρίσκεται στην Τρίπολη και είναι καλά στην υγεία του, διαψεύδοντας τις πληροφορίες της Ρώμης.

«Η υγεία του ηγέτη είναι πολύ καλή, έχει πολύ καλό ηθικό και είναι καλοδιάθετος» ανέφερε ο Ιμπραχίμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι βρίσκεται πάντα στην λιβυκή πρωτεύουσα.

Και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι έχει τραυματιστεί.

«Υπάρχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είναι τραυματίας. Εμείς από την πλευρά μας δεν είδαμε τίποτα που να επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες», σημείωσε ο Τόνερ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Εν τω μεταξύ, ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός μετέδωσε ότι ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα ζητήσει τη Δευτέρα να εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης για τον Καντάφι, το γιο του και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή