Τρεις τραυματίες από την επίθεση στο Α.Τ. Εξαρχείων

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται 48χρονος άνδρας
Σάββατο, 14 Μαΐου 2011 19:06
UPD:15/05/2011 12:45
A- A A+

Τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, είχε ως αποτέλεσμα η επίθεση με βόμβες μολότοφ που εξαπέλυσε το Σάββατο ομάδα κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και στη λαϊκή αγορά στη οδό Καλλιδρομίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της ομάδας, που αποτελείτο από 25 - 30 άτομα εκτόξευσαν το μεσημέρι μολότοφ προς το αστυνομικό τμήμα, ενώ με λοστούς έσπασαν τα τζάμια δύο Ι.Χ. και ενός οχήματος της Τροχαίας, τα οποία και έκαψαν στη συνέχεια. Στις φλόγες τυλίχθηκαν και τρεις μοτοσικλέτες, που ήταν σταθμευμένες κοντά στο αστυνομικό Τμήμα.

Αμέσως μετά, οι δράστες διέφυγαν προς την πλευρά της λαϊκής αγοράς. Στη διασταύρωση των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Καλλιδρομίου αντιλήφθηκαν μία μοτοσικλέτα με δύο αστυνομικούς της ασφάλειας στους οποίους και επιτέθηκαν.

Οι αστυνομικοί εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα και δεν τραυματίστηκαν, ωστόσο οι δράστες πυρπόλησαν το δίκυκλο με μολότοφ με αποτέλεσμα να γίνει έκρηξη στο ρεζερβουάρ της βενζίνης. Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε διπλανό πάγκο της λαϊκής αγοράς, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα μία 55χρονη γυναίκα, η οποία πουλούσε λουλούδια.

Ένας υπάλληλος της λαϊκής, 48 ετών, έσπευσε να βοηθήσει τη γυναίκα και να σβήσει τις φλόγες με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και ο ίδιος, ενώ ελαφρότερα εγκαύματα υπέστη η 55χρονη και ένας διερχόμενος αλλοδαπός βουλγαρικής υπηκοότητας, επίσης 48 ετών κάτοικος της περιοχής.

Και οι τρεις διακομίστηκαν με σοβαρά εγκαύματα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου ο 48χρονος νοσηλεύεται διασωληνομένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Προανάκριση για την επίθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Χρ. Παπουτσής: Εγκληματική ενέργεια η επίθεση στο Α.Τ. Εξαρχείων

Για εγκληματική ενέργεια που «αποδεικνύει ότι ορισμένοι με συστηματικό τρόπο επιζητούν με κάθε τρόπο να χυθεί αίμα και να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή» έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την επίθεση.

Ο κ. Παπουτσής διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή δράση στο κέντρο της Αθήνας και ότι γίνεται εκτεταμένη έρευνα για τη σύλληψη των υπευθύνων.

«Η ασφάλεια είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη. Και αυτό το δικαίωμα θα το εγγυηθούμε με κάθε τρόπο», πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «να μην επιτρέψει να εγκλωβιστεί η κοινωνία στον κύκλο της βίας, του φόβου και της ανασφάλειας».

Καταδίκη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Όταν ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτίθεται στην Αστυνομία με τον τρόπο που το έκανε χθες ο κ. Παπουτσής, όταν ο ίδιος την καταγγέλλει και την απαξιώνει, δεν αντιλαμβάνεται ότι ανοίγει την όρεξη των ακραίων στοιχείων, που διαχρονικά έχουν στο στόχαστρο τις Αρχές και την έννομη τάξη», διερωτήθηκε ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Νάκος.

Σημείωσε επίσης ότι «εάν ο κ. υπουργός, προκειμένου να γίνεται αρεστός σε κάποιους λίγους, δεν διστάζει να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την προστασία των πολλών, τότε ο πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη για την επιλογή του».

«Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν και να ενισχύσουν την καταστολή, να φοβίσουν το λαό, για να εμποδίσουν τελικά την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Εάν η αστυνομία προπηλακίζεται και από τους αντιεξουσιαστές, και από την πολιτική ηγεσία, τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορεί να προσφέρει αυτά τα οποία περιμένει η κοινωνία», τονίζει σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίθεση στο Α.Τ. Εξαρχείων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

«Όταν οι αντιεξουσιαστές με σχέδιο επιτίθενται κατά της αστυνομίας, στην ουσία κατά της κοινωνίας και έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα δικά μας τα παιδιά, πρέπει να ξέρουν όλοι ότι εκείνη την ώρα η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική», επισημαίνει, ενώ αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Εάν νομίζει ο κ. Παπουτσής και οι υπόλοιποι της κυβερνήσεως ότι η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, να στείλουν τα δικά τους παιδιά να αντιμετωπίσουν τους λοστούς και τις βαριοπούλες που έχουν οι αντιεξουσιαστές, και τα δικά τους παιδιά να δεχτούν τις επιθέσεις με τις μολότοφ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο δρόμος της βίας είναι η καλύτερη υπηρεσία σε όσους εχθρεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, σε όσους θέλουν να περιστείλουν τα δημοκρατικά δικαιώματα. Τέτοιες επιθέσεις είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο, μαζικό λαϊκό κίνημα», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνασπισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή