Τίρανα: Δημοτικές εκλογές-θρίλερ

Σάββατο, 14 Μαΐου 2011 23:27
A- A A+

Σε αναμέτρηση για γερά νεύρα εξελιχθήκαν οι δημοτικές εκλογές στα Τίρανα, όπου, σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση των ψήφων νικητής αναδείχθηκε με διαφορά μόλις 10 ψήφων ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ωστόσο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα δεν ανακοίνωσε την νίκη κανενός από τους υποψηφίους για το Δήμο των Τιράνων. «Η βάση δεδομένων του Δημοκρατικού Κόμματος, βγάζει νικητή τον υποψήφιό μας με μια μικρή διαφορά. Η βάση δεδομένων του Σοσιαλιστικού Κόμματος βγάζει νικητή με μια μικρή διαφορά τον υποψήφιο τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα δεν άφησε κανένα ενδεχόμενο αμφισβήτησης του αποτελέσματος και ανακοίνωσε μπροστά στους οπαδούς την νίκη του στις εκλογές της 8ης Μαΐου με τη φράση «Το όνειρο συνεχίζεται».

«Πέτυχα πολλές νίκες, αλλά αυτή είναι η μεγαλύτερη», τόνισε και αφιέρωσε τη νίκη του στην οικογένειά του. Η νίκη αυτή, πρόσθεσε, ανήκει σε εκείνους που μας ψήφισαν και σε εκείνους που δεν μας ψήφισαν.

Οι πανηγυρισμοί πάντως συνεχίζονται στα δύο στρατόπεδα με μεγαλύτερο ενθουσιασμό ασφαλώς στο στρατόπεδο του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η επισημοποίηση της νίκης του Ράμα στα Τίρανα αναδεικνύει το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τη «Συμμαχία για το Μέλλον» της οποίας ηγείται, το μεγάλο νικητή των δημοτικών εκλογών της 8ης Μαΐου.

Σε εθνικό επίπεδο κέρδισε συνολικά σε 38 δήμους έναντι 27 που κέρδισε η «Συμμαχία για τον πολίτη», της οποίας ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα και σ΄αυτές τις δημοτικές εκλογές, όπως και σ΄εκείνες του 2007, κέρδισε τους μεγάλους δήμους στη χώρα, όπως είναι το Δυρράχιο, το Ελμπασάνι, η Κορυτσά, το Φίερι, η Λιούσνια, το Μπεράτι και το Αργυρόκαστρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή