Πυρά Χρ. Παπουτσή κατά Γ. Καρατζαφέρη και Ντ. Μπακογιάννη

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011 20:43
UPD:20:48
A- A A+

Βολές κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ και της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εξεπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατηγορώντας τους ότι «επιδιώκουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια για μεταρρύθμιση, σύγχρονη οργάνωση και δημοκρατικές αλλαγές στη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας».

Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη και του κ. Καρατζαφέρη, οι οποίοι είχαν ασκήσει κριτική στις επίμαχες αναφορές του κ. Παπουτσή για τα Σώματα Ασφαλείας.

Ο κ. Καρατζαφέρης είχε κάνει συγκεκριμένα λόγο για «τεράστια προσβολή» και «ανήκεστη βλάβη» προς το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. «Μετά από την Ιατροδικαστική γνωμάτευση, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν: Ή ο κύριος Παπουτσής να παραιτηθεί εδώ και τώρα ή να παραιτηθούν οι Στρατηγοί της ΕΛ. ΑΣ», είχε υποστηρίξει.

Αλλά και η κ. Μπακογιάννη είχε χαρακτηρίσει «άκρως ανησυχητικές», τις τοποθετήσεις του κ. Παπουτσή, επισημαίνοντας ότι «θέτουν σε ευθεία αμφισβήτηση μονάδες αστυνομίας οι οποίες έχουν δοκιμαστεί, έχουν θύματα και αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι παίζουν τη ζωή τους, είναι επιεικώς απαράδεκτη».

Απαντώντας, ο υπουργός Προστασίας, παρατήρησε ότι «σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες όσοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν, με κάθε τρόπο, λειτουργικά προβλήματα των Υπηρεσιών, αλλά και το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας των πολιτών, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας.

Εστρεψε επίσης τα βέλη του κατά της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην οποία χρέωσε παραλείψεις και λαθεμένες πολιτικές. «Όλοι οι πολίτες ενθυμούνται την εικόνα της Αθήνας, που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2004, και όλοι γνωρίζουν την κατάσταση που παρέλαβε η σημερινή Κυβέρνηση το 2009», σημείωσε.

Όσον αφορά στην Αστυνομία, κατέληξε, «συνεχίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης, με πλήρη συνείδηση ότι υποχρέωση όλων των στελεχών της Αστυνομίας είναι να στέκονται στο πλευρό των πολιτών, με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή