Στη Βουλή οι καταγγελίες της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011 12:27
UPD:12:35

Στη Βουλή φέρνει με ερώτησή του ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. -και πρώην πρέσβης- Ιωάννης Κοραντής τις καταγγελίες της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων περί υποβάθμισης της Διπλωματικής Υπηρεσίας.

A- A A+

Στη Βουλή φέρνει με ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. -και πρώην πρέσβης- Ιωάννης Κοραντής τις καταγγελίες της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων περί υποβάθμισης της Διπλωματικής Υπηρεσίας.

Στο κείμενο της ερώτησής του, ο κ. Κοραντής σημειώνει χαρακτηριστικά, ότι «η επιστολή - καταπέλτης, όπως χαρακτηρίσθηκε από το σύνολο των ΜΜΕ - του προέδρου της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, με την οποία καταγγέλλεται, τόσο η περιθωριοποίηση της Διπλωματικής μας Υπηρεσίας, όσο και η διολίσθηση της εξωτερικής μας πολιτικής σε επικίνδυνες ατραπούς, είναι ενδεικτική της απόγνωσης, που διακατέχει τους διπλωμάτες μας». Σύμφωνα με τον κ. Κοραντή, «η άρνηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ να την σχολιάσει και η αμήχανη επανάληψη καθησυχαστικών διαβεβαιώσεων υπογραμμίζουν ακόμη περισσότερο το βάρος και το εύρος των καταγγελιών της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ).

Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. ερωτά τον υπουργό Εξωτερικών αν:

«1. Έχει συνειδητοποιήσει τι σηματοδοτεί η ανωτέρω επιστολή;

2. Θα λάβει υπ όψη του τις τεκμηριωμένες αυτές καταγγελίες, ούτως ώστε να λάβει άμεσα τα κατάλληλα μέτρα, για διόρθωση πορείας, τόσον ως προς την επαναφορά της διπλωματικής μας υπηρεσίας στο επίπεδο και τον ρόλο που της αρμόζει, όσο και τον αναπροσανατολισμό της εξωτερικής μας πολιτικής, ειδικότερα έναντι της Τουρκίας;».

Ερώτηση και για την τουρκική κινητικότητα στη Θράκη

Επίσης, ο κ. Κοραντής κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών και για τη δραστηριότητα τουρκικών στοιχείων στην περιοχή της Θράκης. Στην έρωτησή του αναφέρεται μεταξύ άλλων σε επικείμενη περιοδεία 60 νέων Τούρκων διπλωματών, «που οργώνουν την Θράκη, επισκέπτονται επισήμως τους παράνομους συλλόγους που καταδίκασε η ελληνική Δικαιοσύνη σε διάλυση με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και μετέχουν σε θρησκευτικές γιορτές που μετατρέπονται ανοιχτά σε εθνικιστικές», ενώ επικαλείται και δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία αναμένεται σύντομα στην περιοχή η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, συνοδευόμενη από τον υπουργό Επικρατείας κ. Μπαγίς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή