Τρεις συλλήψεις μετά από έφοδο της Αστυνομίας σε σύνδεσμο φιλάθλων στα Χανιά

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011 13:00
A- A A+

Στη σύλληψη τριών ατόμων προέβη η Αστυνομία μετά από έρευνα το βράδυ της Κυριακής σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού στα Χανιά, όπου μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν βόμβες μολότοφ, μαχαίρι, γκλοπ, συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων και άλλα αντικείμενα.

Σε βάρος των συλληφθέντων, ηλικίας 29, 40 και 29 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, όπως τροποποιήθηκε με το νόμο «Περί συστάσεως λειτουργίας και εποπτείας συνδέσμων φιλάθλων».

Αναλυτικά, κατά την έρευνα στο σύνδεσμο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ), αποτελούμενοι από πλαστικές φιάλες νερού με βενζίνη και πάνω σε αυτές ήταν τυλιγμένες με μονωτική ταινία μεγάλες κροτίδες κινεζικής κατασκευής, ένα σωστικό καπνογόνο, ένα σφυρί θραύσης υαλοπινάκων, ένα σφυρί-βαριοπούλα, ένας λοστός σιδερένιος, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 20 εκ., ένα αυτοσχέδιο πιστόλι-στυλό εκτοξεύσεως φωτοβολίδων, ένα πλαστικό μπιτόνι 4 λίτρων με βενζίνη, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ και ένα αυτοσχέδιο χωνί το οποίο χρησιμοποιήθηκε για το γέμισμα των φιαλών με βενζίνη.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων προσήχθησαν 24 άτομα, που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντός του συνδέσμου και τελικά συνελήφθησαν τρεις εξ αυτών για την κατοχή των παραπάνω κατασχεμένων αντικειμένων. Οι υπόλοιποι 21, μεταξύ των οποίων δύο 17χρονοι, αφού εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας τους και δεν προέκυψε κατηγορία σε βάρος τους, αφέθησαν ελεύθεροι.

Οι συλληφθέντες αναμένετο να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις