Αντώνης Σαμαράς: Γυμναστική στη ματαιότητα

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011 14:35
UPD:22:34
ΑΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

A- A A+

Κατηγορηματικός όσον αφορά στο κυβερνητικό κάλεσμα για συναίνεση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να παράσχει στήριξη στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, που, όπως είπε, έχει αποδειχτεί λανθασμένη.

«Συμφωνία με την Ευρώπη στους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους βεβαίως υπάρχει. Και λέμε ναι. Όμως, στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή λέμε όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπούλια.

Εάν ένα μέτρο είναι καλό για την πατρίδα έχουμε το καθήκον και την υποχρέωση να το στηρίξουμε, εάν όμως βλάπτει την πατρίδα έχουμε το δικαίωμα να το απορρίψουμε, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτήρισε δε την κυβερνητική πολιτική «γυμναστική στη ματαιότητα», επικαλούμενος τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν για το έλλειμμα το 2011, που εκτιμάται ότι θα παραμείνει στο 10%, παρά, όπως είπε, τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο λαός.

«Ο κ. Σαμαράς έχει τρόπο να συμβάλει και να ανατάξει τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής της ΝΔ», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ

Όπως επεσήμανε ο κ. Πεταλωτής, «οι προβλέψεις που έκανε ο κ. Σαμαράς για το έλλειμμα, δεν είναι πάντα βάσιμες και έπεσε έξω όταν τον Μάιο του 2009 είχε προβλέψει πιο χαμηλό έλλειμμα, απ' αυτό που τελικά διαπιστώθηκε» και καταλήγοντας ζήτησε σοβαρότητα και υπευθυνότητα απ' όλους, τονίζοντας ότι υπάρχει χώρος και πεδίο γι αυτό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή