Κινητοποιήσεις κατά της διεύρυνσης του ωραρίου στο Δημόσιο

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011 07:36
UPD:08:44

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους, ενώ παναττική στάση εργασίας από τις 11:30 π.μ. μέχρι λήξη του ωραρίου, έχει κηρύξει ΑΔΕΔΥ κατά του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή για την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο.

A- A A+

Εικοσιτετράωρη απεργία στους Δήμους, έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ και παναττική στάση εργασίας από τις 11:30 π.μ. μέχρι λήξη του ωραρίου, η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή για την αύξηση των ωρών εργασίας.

Την ίδια ώρα στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, όπως επίσης οι γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, με αίτημα την καταβολή των υπερωριών.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη, και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η απόφαση για το ωράριο οδηγεί σε νέες οριζόντιες περικοπές των εισοδημάτων των εργαζομένων από 6 έως 20% και συνδέεται με απολύσεις συμβασιούχων.

Εν τω μεταξύ νέες αντιδράσεις από τα συνδικάτα προκαλεί η απόφαση για αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ συμβάσεων αορίστου χρόνου, που όπως επισημαίνεται ανοίγει «παράθυρο» για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ.

Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΓΣΕΕ εκφράζουν τη ριζική και έντονη διαφωνία τους στις εξαγγελίες και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η σχετική πρόταση είναι απορριπτέα και καταδικαστέα και ότι θα αντιμετωπισθεί δυναμικά από τα συνδικάτα και τη κοινωνία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή