Σούπερ Λίγκα: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 3-0

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011 19:12
UPD:24/05/2011 17:31
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός έχει σφυγμό! Με καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα κέρδισε 3-0 τον Ολυμπιακό Βόλου στο άδειο ΟΑΚΑ και μένει ζωντανός στο κυνήγι του Champions League.

Η Παιανία θύμιζε νοσοκομείο και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν αναγκασμένος στον Βόλο να κατεβάσει τον Παναθηναϊκό με ενδεκάδα ανάγκης. Τα ευχάριστα νέα για τον Πορτογάλο ήρθαν την Δευτέρα με την επιστροφή των Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο, Σπυρόπουλου, δένοντας του τα χέρια.

Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Τζόρβας, αριστερά στην άμυνα ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της. Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Γκαρσία στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερά ο Λέτο, δεξιά ο Νίνης και στην κορυφή του 4-3-3 ο Σισέ.

Η αποκρουστική εικόνα του Παναθηναϊκού στο Βόλο και η νέα ήττα στο φινάλε του καταστροφικού πρώτου γύρου των πλέι-οφ έδειξε για τα καλά ότι οι «πράσινοι» είναι στην εντατική. Περιθώρια σε ένα ΟΑΚΑ μεταξύ συγγενών και φίλων(περίπου 3.000) για να πάει ο ασθενής χειρότερα δεν υπήρχαν και έτσι το τριφύλλι χάρη στη διάθεση και την όρεξη που είχε, έδειξε σημάδια ζωής στο πρώτο μέρος.

Μετά τις προειδοποιητικές ευκαιρίες των «ερυθρόλευκων» με Μάρτιν (11') και Μπρέσκα (16') ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, έχοντας σε καλό απόγευμα τους Λέτο, Νίνη και Γκαρσία στη μεσαία γραμμή. Η μπάλα κυκλοφορούσε υποφερτά, οι πρώτες φάσεις δεν άργησαν να έρθουν και ο Γκαρσία στο 27' με εξαιρετικό στοπάρισμα και τελείωμα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Ένα γκολ που έδιωξε το άγχος και την όποια διάθεση για γκρίνια στις κερκίδες.

Πάντως, και όσον αφορά την κερκίδα, υπήρξαν ξανά συνθήματα κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννης κατά κύριο λόγο αλλά και κατά των υπολοίπων μετόχων.

Μετά από πολύ καιρό, ο Παναθηναϊκός δεν έκατσε στο μαξιλαράκι του 1-0 και μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Το πρώτο «καμπανάκι» στην άμυνα του Βόλου ήρθε από τον Σισέ στο 49' αλλά το κοντρόλ του Γάλλου δεν ήταν καλό και η μαγική πάσα του Γκαρσία πήγε στράφι.

Ο «Τζιμπρίλιαντ», όμως, δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και πήρε το αίμα του πίσω στο 57'. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του σε ένα σημείο όπου δεν θα μπορούσε να συγχωρήσει- στο ύψος της μικρής περιοχής και δεξιά-. Όπλισε το δεξί και πυροβόλησε τον Γιακούποβιτς για το 2-0! Η μπάλα κατέληξε συστημένη στο πλεκτό και ο Γάλλος αφιέρωσε το τέρμα που πέτυχε στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την στήριξη του στον Πορτογάλο προπονητή.

Οι Βολιώτες από κει και πέρα έκανε δυο-τρεις μικροευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός έπαιξε πιο συντηρητικά με την είσοδο του Μαρίνου και του Καραγκούνη, κράτησε εύκολα μέχρι τέλους το «τρίποντο», με τον Κατσουράνη να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα του 3-0 στο 84' έπειτα από ασίστ του Σισέ. Το πήρε πάνω του ο Γάλλος και καθάρισε την μπουγάδα!

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις