Σούπερ Λίγκα: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011 21:37
UPD:24/05/2011 17:31
A- A A+

Ο ΠΑΟΚ έχανε 1-0 αλλά με αμφισβητούμενο πέναλτι γύρισε το παιχνίδι και κέρδισε 2-1 την ΑΕΚ (με 10 από το 70') στην Τούμπα! Ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι ξανά στην κορυφή της μάχης του Champions League.

Με σύστημα 4-2-3-1 o ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια. Λίνο δεξιά και Έττο αριστερά, Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κοντρέρας και Μαλεζά. Αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Βιτόλο. Σε ρόλο αντι-Ίβιτς ο Φωτάκης. Στις πτέρυγες οι Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδης. Ενώ στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Ο Μονόλο Χιμένεθ ξεκίνησε με τους Σάχα κάτω από τα δοκάρια. Γεωργέας, Μανωλάς, Δέλλα και Καράμπελας οι τετράδα στην άμυνα. Οι Ντιόπ, Μίτσελ, Μάκος και Λαγός στη μεσαία γραμμή. Ενώ ο Μπλάνκο θα έχει δίπλα του τον Σκόκο στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με πάθος και από τα πρώτα λεπτά πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Δικέφαλος του Βορρά έδειχνε πως έπαιζε χωρίς καθαρό. Και αυτό φάνηκε στο 7ο λεπτό όταν ο Κώστας Χαλκιάς είχε την έμπνευση να δώσει την μπάλα στον Κοντρέρας ο οποίος ήταν περικυκλωμένος από τους Σκόκο και Μπλάνκο. Ο Χιλιανός προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να ακουστούν από την κερκίδα τα πρώτα «ωχ».

Η ΑΕΚ βλέποντας τον ΠΑΟΚ να είναι φλύαρος με την μπάλα, οργανώθηκε στο κέντρο και αυτομάτως ισορρόπησε το παιχνίδι. Κι ενώ καμία ομάδα δεν έδειχνε ικανή να πετύχει γκολ ήρθε το τραγικό λάθος του Χαλκιά για να βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Στο 14ο λεπτό, μακρινό σουτ του Σκόκο από τα 40 μέτρα στέλνει την μπάλα στο κέντρο της εστίας με τον Χαλκιά να πετάει αετό.

Με την ψυχολογία στα ύψη η Ένωση, αλλά παρ' όλα αυτά δεν μπόρεσε να κρατήσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ μακριά από την εστία του Σάχα. Στο 19' ο «δικέφαλος του Βορρά» έχασε τρομερή ευκαιρία με τον Αθανασιάδη να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Έττο γύρισε από δεξιά και έβγαλε τετ α τετ τον Αθανασιάδη, που νικήθηκε όμως από τον Σάχα εξ επαφής στο αδύναμο πλασέ που δοκίμασε.

Στο 23' ο Σιδηρόπουλος έδειξε πέναλτι, όταν οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για το μαρκάρισμα του Μανωλά πάνω στον Λίνο.

Οι Θεσσαλονικείς πωρώθηκαν, ενώ οι «Ενωσίτες» έδειχναν στα χαμένα. Χαρακτηριστικό περιστατικό η φάση του 27'. Ο Ντιοπ διώχνει με το κεφάλι την μπάλα, ενώ ο Σιδηρόπουλος καταλογίζει φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Κανένας παίκτης δεν διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητή. Ο Γκαρσία έστησε την μπάλα και με ένα συρτό δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ουρουγουανός τρελάθηκε και παρέσυρε στον ρυθμό του όλο το γήπεδο.

Η ανοησία ορισμένων κόντεψε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα. Ένα κόρνερ μπροστά από την Θύρα 4 διήρκησε 5 λεπτά. Ο Σιδηρόπουλος απείλησε με διακοπή του αγώνα. Οι παράγοντες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ βρήκαν την ευκαιρία να μαλώσουν σαν τα κοκόρια μπροστά από τον 4ο διαιτητή. Ύστερα από υπόδειξη του Θάνου αποβλήθηκαν οι Δημητριάδης και Κωνσταντινίδης.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε επιθετικά και στο 36' έκανε την μεγάλη ανατροπή! Ο Φωτάκης μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ από τα αριστερά με τον Σάχα να προσπαθεί να αποφύγει την ανατροπή, αλλά μάλλον βρήκε τον έμπειρο μέσο. Αυτή την φορά ο διαιτητής του αγώνα έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Βιτόλο πήρε την εντολή να το εκτελέσει. Ο Σάχα έπεσε στην σωστή γωνία όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει το δεύτερο γκολ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και ενώ το σκορ ήταν 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ βγήκε στον αγωνιστικό με διάθεση να πιέσει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ μάλιστα έκανε πολύ γρήγορα δύο αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του στις πτέρυγες. Ο Δικέφαλος του Βορρά όμως δεν κλείστηκε πίσω. Δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα την ΑΕΚ να του αμφισβητήσει την κυριαρχία του στο παιχνίδι. Έκλεισε τους χώρους με αποτέλεσμα η Ένωση να μην μπορεί να αναπτυχθεί ορθόδοξα.

Μπορεί να μην είχαμε φάσεις με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Όμως είχαμε ένταση εντός του αγωνιστικού χώρου. Στο 70' οι Μάκος και Λίνο ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα να υπάρξει γενική σύρραξη. Οι δύο πάγκοι μετακόμισαν μεταξύ 4ου διαιτητή και στο κέντρο του γηπέδου. Μετά από συζήτηση που είχαν οι Σιδηρόπουλος και Θάνος ο Μάκος είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, ενώ τιμωρήθηκε και ο Λίνο.

Ο κορυφαίος του αγώνα Πάμπλο Γκαρσία λίγο πριν το τέλος το αγώνα έκανε μια εγκληματική ενέργεια. Στο 93' είδε την κόκκινη κάρτα καθώς έριξε εκτός φάσης δύο χτυπήματα στον Μίτσελ και στη συνέχεια μπλέχθηκε και σε καυγά με τον Ντιόπ, τον οποίο προσπάθησαν να σταματήσουν όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ. Έτσι ο άσος του ΠΑΟΚ από την Ουρουγουάη δεν θα είναι στην διάθεση του Χάβου για το ματς με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο ΟΑΚΑ!

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις