Δ. Δρούτσας: Αμέριστη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011 22:55
A- A A+

Την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σε κοινές δηλώσεις με τον ομόλογό του της Σερβίας Βουκ Γέρεμιτς.

Ο κ. Δρούτσας επισήμανε ότι η Σερβία έχει κάνει εντυπωσιακά βήματα προόδου όσον αφορά την ευρωπαϊκή της πορεία και επανέλαβε την πολιτική βούληση της Ελλάδας για ένταξη ολόκληρης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2014.

Ανέφερε μάλιστα ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται από τώρα για να συνδέσει την Προεδρία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014, όπως είχε κάνει και το 2003, με την ουσιαστική προώθηση του στόχου αυτού.

Αναφερόμενος στις απευθείας επαφές Βελιγραδίου-Πρίστινας, δήλωσε ότι χρειάζεται πολιτικό θάρρος και συναίσθηση ευθύνης και πρόσθεσε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύουν πολλές ελπίδες στον διάλογο αυτό.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του και την ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας του και πρόσθεσε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων Αθήνας-Βελιγραδίου για την όσο τον δυνατό γρηγορότερη ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, ο κ. Γέρεμιτς δήλωσε ότι η Σερβία δεσμεύεται στο θέμα της περιφερειακής συνεργασίας και της ειρηνικής επίλυσης τυχόν εκκρεμών ζητημάτων, όπως είπε, στην περιφέρειά μας.

Για το θέμα του διαλόγου μεταξύ Βελίγραδίου-Πρίστινας επισήμανε ότι η Σερβία θα συνεχίσει την εποικοδομητική της στάση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή