Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2002 07:01
UPD:08:21
A- A A+

Εκτακτο δελτίο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις επόμενες τρεις έως έξι ώρες (από τις 8 π.μ.) στα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Ελλάδα, καθώς και το Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα αυτά, από τα δυτικά σταδιακά αναμένεται να επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει, ενώ αργότερα είναι πιθανό να σημειωθούν και καταιγίδες. Πάντως από τις βράδυνες ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και βαθμιαία στο Αιγαίο ισχυροί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο, στη Βόρεια Ελλάδα, προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και κατιαγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια παό βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα βόρεια.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στην Αττική, κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες πιθανόν ισχυρές, αλλά από τις βράδυνες ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή