Γ. Παπανδρέου: Η μάχη σε πλήρη εξέλιξη

Νέα έκκληση για εθνική συστράτευση
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011 12:16
UPD:19:38

A- A A+

«Η μάχη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», ανέφερε ο Πρωθυπουργός από το Ναύπλιο, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω και υπογραμμίζοντας πάντως ότι είναι αναγκαία η εθνική συστράτευση.

«Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά μαζί και αυτή η συστράτευση δεν αφορά μόνο τα πολιτικά κόμματα, αλλά κάθε δημιουργική δυναμη της χώρας μας και κάθε πολίτη που πρέπει να απαιτεί να γίνονται τα πράγματα διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του ενώπιον φορέων του νομού Αργολίδας.

«Είναι», συμπλήρωσε, «καθολική απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτων να σώσουμε και να αλλάξουμε τη χώρα, ώστε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος».

«Είμαστε όλοι εδώ σε μια προσπάθεια κοινή του ελληνισμού και δίνουμε τη μάχη», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε πως «έχουμε μπροστά μας ένα πρόγραμμα ετών και βρισκόμαστε μόλις στο πρώτο έτος».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η χώρα μας θα επιστρέψει στους δανειστές της τα δανεικά. Οπως είπε, «πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να έχουμε πλεονάσματα, να υπάρξει ανάπτυξη, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας διεθνώς και στον ελληνικό λαό».

Επιπλέον, επανέλαβε ότι η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία και να δημιουργηθεί μια νέα οικονομία, καινοτόμα, βιωσιμη, εξωστρεφής και ανταγωνιστική, με στροφή στην πρασινη ανάπτυξη που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η έως τώρα προσπάθεια έχει αποτέλεσμα και αναφέρθηκε στη μείωση μέσα σε ένα χρόνο του ελλείμματος κατά πέντε μονάδες, κάνοντας λόγο για «μεγάλο επίτευγμα».

«Το έλλειμμα», πρόσθεσε, «είναι αιτία διόγκωσης του χρέους, είναι ο λόγος για τον οποίο οι αγορές διατυπώνουν επιφυλάξεις, ο λόγος για τον οποίο εξαρτώμαστε από τους εταίρους μας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το χρέος και το ελλειμμα είναι συμπτώματα βαθυτερων προβλημάτων, τα οποία είναι σε έξαρση αυτην την εποχή.

O Πρωθυπουργός, που πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία στην Αργολίδα, ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργους, ενώ έχει επαφές με τοπικούς φορείς για αναπτυξιακά θέματα της ευρύτερης περιοχής.

Στην επίσκεψή του στην Αργολίδα ο κ. Παπανδρέου συνοδεύεται από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, ενώ θα προηγηθεί η συζήτηση και έγκριση του Προγράμματος από το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΚΚΕ: Καμία συναίνεση

«Καμία συναίνεση, καμία αυταπάτη, όχι στη μοιρολατρία, λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ για τη λαϊκή εξουσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού.

Κάλεσμα για αγώνες από το ΣΥΡΙΖΑ

«Το κάλεσμα του πρωθυπουργού για εθνική συστράτευση είναι κάλεσμα για την ολοκληρωτική διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και την κατεδάφιση κάθε προοπτικής για την ανάπτυξη της οικονομίας», παρατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κάλεσμα που απευθύνουμε εμείς», συμπληρώνει, «είναι για αγώνες με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, για ενωτικούς βηματισμούς των δυνάμεων που θέλουν απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο, αναδιανομή του πλούτου και ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή