«Στην Κίνα» ο ηγέτης της Β. Κορέας

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011 14:32

Ο Νοτιοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ιλ πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΥΤΝ, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να προσδιορίσει εάν συνοδεύεται από τον γιο και πιθανό διάδοχό του Κιμ Γιονγκ Ουν, του οποίου την παρουσία ανακοίνωσαν πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης. (Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Ο Νοτιοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ιλ πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΥΤΝ, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να προσδιορίσει εάν συνοδεύεται από τον γιο και πιθανό διάδοχό του Κιμ Γιονγκ Ουν, του οποίου την παρουσία ανακοίνωσαν πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης.

Λίγο νωρίτερα, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Γιονχάπ είχε ανακοινώσει πως είναι ο νεώτερος γιος του Κιμ εκείνος που επισκέπτεται την Κίνα, αναφέροντας πως έφθασε στην κινεζική μεθοριακή πόλη Τουμέν επιβαίνοντας σε ειδικά διαμορφωμένο σιδηροδρομικό συρμό.

Σύμφωνα με Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο, του οποίου τη μαρτυρία επικαλείται το ΥΤΝ, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ εθεάθη σε ξενοδοχείο της κινεζικής πόλης Μοντανζιάνγκ.

Το άλλο νοτιοκορεατικό δίκτυο ΜΒC μετέδωσε επίσης πως ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εθεάθη να εισέρχεται σε κτήριο της ίδιας πόλης.

Η τελευταία επίσκεψη του πρώτου πολίτη της Βορείου Κορέας χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο, οπότε είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη του Πεκίνου ενόψει της μεταβίβασης της εξουσίας στον νεαρό γιό του, όπως είχαν ανακοινώσει οι νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες.

Τότε, ο Κιμ είχε συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο στο Τσανγκτσούν της βορειοανατολικής Κίνας, προκειμένου θα εξετάσουν το ενδεχόμενο της αναθέρμανσης των εξαμερών διαπραγματεύσεων για τον πυρηνικό αφοπλισμό της Βορείου Κορέας, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή