Προκαταρκτική για διαρροή θεμάτων στις Πανελλήνιες

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011 16:10
UPD:16:52

A- A A+

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για υπόθεση διαρροής θεμάτων σε Λύκειο της Αθήνας στη διάρκεια των πανελλήνιων εξετάσεων διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Συγκεκριμένα, η κ. Ράικου ανέθεσε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με ηλεκτρονική αντιγραφή από μαθητή, θεμάτων των πανελληνίων εξετάσεων σε συνεργασία με ιδιωτικό φροντιστήριο, μέσω κινητού τηλεφώνου.

Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστεί αν υφίσταται η διαρροή καθώς και αν υπάρχει διαρροή και σε άλλα μαθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκε σε κατάθεση ο μαθητής, προς τον οποίο φέρεται να έγινε η διαρροή ηλεκτρονικά, ενώ η όλη έρευνα διενεργείται υπό την εποπτεία εισαγγελέα.

Ο υφυπουργός Παιδείας Ι. Πανάρετος επιβεβαίωσε το γεγονός, αναφέροντας πως πριν από δύο ημέρες διαπιστώθηκε ότι δίδονταν λύσεις των θεμάτων του μαθήματος των Αρχών Διοίκησης σε ένα μαθητή.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα θέματα είχαν ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο στις 9.35, ενω το μήνυμα προς τον μαθητή ήταν στις 10.4΄.

«Οι πανελλήνιες εξετάσεις διεξάγονται κανονικά και με αδιάβλητο τρόπο. Πάντα υπάρχουν προσπάθειες δολίευσής τους, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται άμεσα. Οι εκπαιδευτικοί έχουν δείξει υψηλό αίθημα ευθύνης. Ο μαθητής που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, οδηγείται στον εισαγγελέα και μηδενίζεται το γραπτό του», τόνισε ο υφυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή