Σούπερ Λίγκα: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011 22:28
UPD:24/05/2011 17:24

Με «χρυσό» σκόρερ τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στην τελευταία -πιθανότατα- εμφάνισή τους μπροστά στον κόσμο του «τριφυλλιού» στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ και εκμεταλλευόμενος την ήττα της ΑΕΚ στο Βόλο πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας των play off.

A- A A+

Με «χρυσό» σκόρερ τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στην τελευταία -πιθανότατα- εμφάνισή τους μπροστά στον κόσμο του «τριφυλλιού» στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ και εκμεταλλευόμενος την ήττα της ΑΕΚ στο Βόλο πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας των play off.

Ο Βραζιλιάνος άσος στο 74ο λεπτό βρέθηκε στην κατάλληλη θέση (που ήταν και οφσάιντ), την κατάλληλη στιγμή και με κοντινό πλασέ έδωσε τη λύση στην ομάδα του, η οποία μέχρι τότε «πνιγόταν» στο εξαντλητικό πρέσινγκ, που της ασκούσε ο «δικέφαλος» από το ξεκίνημα του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που βολευόταν και με την ισοπαλία, κοιτούσε περισσότερο να διασφαλίσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Έτσι, μέχρι και το 1-0 η εικόνα του παιχνιδιού ήταν δυο ομάδες, που είχαν αλληλοεξουδετερωθεί, με τη μια απλώς να έχει την επιθετική πρωτοβουλία και την άλλη να περιμένει τους αντιπάλους στο δικό της μισό του γηπέδου.

Το γκολ, που προήλθε από γέμισμα του Λέτο σε φάουλ και αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, εξανάγκασε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να βγουν μπροστά και να κυνηγήσουν την ισοφάριση στα εναπομείναντα λεπτά. Και πράγματι κατάφεραν να φτάσουν μια ανάσα από αυτή, όμως ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς αστόχησε σε γύρισμα του Βιεϊρίνια από πλεονεκτική θέση μπροστά από τον εξουδετερωμένο Αλέξη Τζόρβας.

Για τον Παναθηναϊκό κλειδί ήταν η κίνηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα να περάσει στα μισά του δευτέρου μέρους τον Γιώργο Καραγκούνη στη θέση του Σωτήρη Νίνη, ο οποίος δεν βοήθησε οργανωτικά την ομάδα του, καθώς ο έμπειρος μέσος από την πλευρά του μπόρεσε να διασπάσει τον ΠΑΟΚ από τον άξονα.

Πάντως, οι άνθρωποι του «δικεφάλου» έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία και με το δίκιο τους, όσον αφορά τη φάση του γκολ. Στο 23' ο διαιτητής της συνάντησης, Τάσος Κάκος είχε δώσει λανθασμένα πέναλτι για χέρι του Τσιρίλο μέσα στην περιοχή (φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Ιταλός αμυντικός ακουμπάει τη μπάλα με το στήθος), όμως διόρθωσε το σφάλμα του μετά από υπόδειξη του βοηθού του. Ο Κερκυραίος ρέφερι χάρισε και μια κόκκινη κάρτα στον Βιτόλο, όταν προς το τέλος του παιχνιδιού κλότσησε επίτηδες στα πλευρά τον Χριστοδουλόπουλο.

Την αποθέωση από τους φίλους του Παναθηναϊκού, πριν και φυσικά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού γνώρισε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος χαφ ύστερα από τρία χρόνια παρουσίας και προσφοράς στο «τριφύλλι», εγκαταλείπει το ελληνικό πρωτάθλημα. Η τελευταία του παρουσία θα είναι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την Τετάρτη, όπου όμως σε αυτό το ματς η Ένωση είναι τυπικά γηπεδούχους, αν και θα πρέπει να εκτίσει τιμωρία έδρας.

Μετά και την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής των play off, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας του μίνι πρωταθλήματος και για να σφραγίσει το εισιτήριο του Champions League θέλει νίκη κόντρα στην αδιάφορη ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος (69' Μαρίνος), Βύντρα, Σαριέγγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Νίνης (68' Καραγκούνης), Λουίς Γκαρθία (46' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Έττο (69' Σνάουτσερ), Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (80' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (76' Ελ Ζάρ), Αθανασιάδης

Μ.Π.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις