Πανελλήνιες: Τα θέματα των σημερινών μαθημάτων

Στον εισαγγελέα η δικογραφία για την αντιγραφή μέσω SMS
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011 10:05
UPD:11:55
A- A A+

Στα μαθήματα των Λατινικών θεωρητικής κατεύθυνσης, της Χημείας θετικής κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογίας τεχνολογικής κατεύθυνσης και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον τεχνολογικής κατεύθυνσης, εξετάσθηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων.

Τα σημερινά θέματα κρίθηκαν μικρότερης δυσκολίας, καθώς οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι τα αντιμετώπισαν με σχετική ευκολία.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για το 70% περίπου των υποψηφίων. Περίπου 30% υπολογίζεται ότι είναι το ποσοστό των μαθητών που διαγωνίζεται μεθαύριο, Τετάρτη, στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

Εν τω μεταξύ στον εισαγγελέα εστάλη σήμερα η δικογραφία για την υπόθεση ηλεκτρονικής αντιγραφής στις εξετάσεις μέσω SMS.

Η δικογραφία αφορά μαθητή σε σχολείο του Γαλατσίου ο οποίος κατηγορείται ότι έλαβε μήνυμα από φροντιστήριο με απαντήσεις σε θέμα του μαθήματος Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο οποίο διαγωνιζόταν στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι απαντήσεις εστάλησαν από τα κινητά τηλέφωνα τριών καθηγητών του φροντιστηρίου. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι έστειλαν τα μηνύματα με τις απαντήσεις θεμάτων στους μαθητές τους, όπως κάνουν κάθε φορά, χωρίς να γνωρίζουν αν αυτοί ήταν μέσα στις αίθουσες, ή είχαν βγει έξω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Δίωξης θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να δοθεί έγκριση για άρση απορρήτου στα κινητά όλων των μαθητών που πήγαιναν στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, το οποίο διατηρεί τρία παραρτήματα στην Αθήνα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή