ΚΚΕ: Τρομοκρατικό δίλημμα από την κυβέρνηση

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011 14:58

Την άρνησή της να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο της επιζητούμενης συναίνεσης αιτιολόγησε η Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι η απόφασή της δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα.

A- A A+

Την άρνησή της να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο της επιζητούμενης συναίνεσης αιτιολόγησε η Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι η απόφασή της δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα.

Όπως είπε, «το ΚΚΕ δεν δέχεται το τρομοκρατικό δίλημμα προς τους εργαζόμενους "ή θα σωθεί η Ελλάδα ή θα τα χάσετε όλα" και συμβάλλει στο να σπάσει αυτό». Η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ ουσιαστικά συναινούν «αφού έχουν την ίδια πολιτική», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές.

Α. Παπαρήγα: Μας χωρίζει χάος από τα άλλα κόμματα

Α. Παπαρήγα: Μας χωρίζει χάος από τα άλλα κόμματα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι σε περίπτωση εκλογών, το κίνημα δεν μπορεί να έχει αποτελεσματικότητα χωρίς συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε, η κ. Παπαρήγα επεσήμανε ότι η «κόκκινη γραμμή» του ΚΚΕ είναι η σωτηρία της Ελλάδας και των εργαζομένων, αντιπαραθέτοντας τη θέση του κόμματός της με την «κόκκινη γραμμή» που έχει χαράξει ο Πρωθυπουργός, με την οποία όπως είπε, «μας χωρίζει χάος».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτική και ιδεολογική τρομοκρατία κατά του λαού, στον οποίο τίθεται το δίλημμα «ή θα τα δώσετε όλα ή θα γίνει στάση πληρωμών» και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ψεύδος γιατί τα χρήματα των εργαζομένων διατίθενται για την εξασφάλιση των πιστωτών και όχι για τους εργαζόμενους.

Εκτίμησε επίσης ότι «στη νέα φάση, οι όποιες επενδύσεις γίνουν θα επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα με πολύ χαμηλές αμοιβές και στρατιές ανέργων να ψάχνουν για μια θέση εργασίας».

«Σήμερα χρησιμοποιούν ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία "θα τα δώσετε όλα ή θα γίνει στάση πληρωμών". Μα τα χρήματα δεν δίνονται στην Ελλάδα, αλλά για εξασφαλιστούν οι πιστωτές και η δράση του κεφαλαίου», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κ. Παπαρήγα κάλεσε «τώρα το εργατικό κίνημα να χαράξει κόκκινη γραμμή, γιατί αν οι εργαζόμενοι δεν τους σταματήσουν τώρα θα έρθουν και άλλες επιθέσεις και άλλα Μνημόνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή