Συρία: Οι κυρώσεις της ΕΕ θα πλήξουν και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011 19:55
UPD:22:35

A- A A+

Έντονα αντέδρασε η Συρία στις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στον πρόεδρο της χώρας, Μπασάρ αλ-Ασαντ και σε άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους με αφορμή τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στη χώρα.

Οι κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πλήξουν τα ευρωπαϊκά συμφέροντα όσο και τα συριακά, υποστήριξε ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ-Μουάλεμ.

«Λέω ότι αυτό το μέτρο, όπως θα βλέψει τα συριακά συμφέροντα θα βλάψει και τα ευρωπαϊκά. Και η Συρία δεν θα μείνει σιωπηλή για το μέτρο αυτό», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη συριακή τηλεόραση. Ο Μουάλεμ χαρακτήρισε τις κυρώσεις λάθος και τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν ως «μαύρη σελίδα» για την Ευρώπη.

«Δεν ανησυχώ. Τα οποιαδήποτε πολιτικά ή οικονομικά μέτρα δεν θα φτάσουν σε στρατιωτική λύση. Αυτό το βεβαιώνω, όμως αναμένω και νέα μέτρα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις εις βάρος του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ-Ασαντ, επιχειρώντας να ενισχύσει της πιέσεις προς το καθεστώς του για λήξη της βίας εναντίον των διαδηλωτών, σύμφωνα με Eυρωπαίους διπλωμάτες που επικαλείται το Reuters.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στις Βρυξέλλες να προσθέσουν αρκετούς Σύρους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Ασαντ, σε μία λίστα που περιλαμβάνει άτομα στα οποία έχουν επιβληθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή