Χωρίς δηλώσεις η αποχώρηση Σαμαρά από το Μαξίμου

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011 11:19
UPD:12:28

A- A A+

Χωρίς δηλώσεις αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό που διήρκεσε περίπου 50 λεπτά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να κάνει δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού.

Υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Σαμαρά, ο Γ. Παπανδρέου τού ευχήθηκε χρόνια πολλά για τα χθεσινά του γενέθλια (έκλεισε τα 60 του χρόνια). «Να κεράσουμε τον κ. πρόεδρο, διότι χθες γιόρταζε, είχε γενέθλια», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στο προσωπικό του Μαξίμου κατά την καθιερωμένη χειραψία μπροστά στις κάμερες.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε καλό κλίμα. Οπως είπε ο κ. Πεταλωτής, ο κ. Παπανδρέου τόνισε στον κ. Σαμαρά ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη λογική της συνεννόησης για την επίτευξη του εθνικού στόχου, θεωρώντας αναγκαία τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε καμία δέσμευση για κανένα θέμα, προσθέτοντας πως, άλλωστε, δεν αναμενόταν κάτι σχετικό.

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα είναι η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., στις 12.15, και στη συνέχεια το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στις 13.30, και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στις 14.30. Ο κύκλος επαφών του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς θα κλείσει στις 15.30 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

«Όχι» στην πρόσκληση του κ. Παπανδρέου -υπενθυμίζεται- είπε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Αύριο Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις αποφάσεις του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή