Σουδάν: 20.000 εκτοπισμένοι από το Αμπιέι

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011 15:00

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την επαρχία Αμπιέι του Σουδάν και έχουν προσφύγει στο Αγκόκ στο νότο, μετά την κατάληψη της διαφιλονικούμνεης περιοχής από στρατεύματα του βορείου Σουδάν.

A- A A+

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την επαρχία Αμπιέι του Σουδάν και έχουν προσφύγει στο Αγκόκ στο νότο, μετά την κατάληψη της διαφιλονικούμνεης περιοχής από στρατεύματα του βορείου Σουδάν, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

«Δε γνωρίζουμε τους ακριβείς αριθμούς. . . Περίπου 20.000 είναι στο Αγκόκ», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΟΗΕ Χούα Τζιανγκ, προσθέτοντας ότι μια ομάδα του οργανισμού έχει σταλεί να εκτιμήσει την κατάσταση.

Δυνάμεις του Βόρειου Σουδάν κατέλαβαν την πόλη Αμπιέι, στην διαφιλονικούμενη περιοχή της μεθορίου με το Νότιο Σουδάν, το Σαββατοκύριακο. Η Αγκόκ βρίσκεται στο Νότιο Σουδάν, το οποίο αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί την 9η Ιουλίου.

Ο υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης στο Χαρτούμ Αμπντελραχίμ Μοχάμεντ Χουσέιν υποστήριξε νωρίτερα σήμερα ότι η Αμπιέι «είναι πόλη του Βόρειου Σουδάν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή