Φ. Κουβέλης: Θα καταψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011 16:19
UPD:16:35
A- A A+

«Η διαφωνία μας είναι δεδομένη...θα καταψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Όπως επισήμανε, διαφώνησε με τον πρωθυπουργό σε πάρα πολλά ζητήματα και πρότεινε να υπάρξει αναστροφή της αστκούμενης πολιτικής για να σταματήσει η ύφεση.

Φ. Κουβέλης: Θα καταψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο

Φ. Κουβέλης: Θα καταψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε την ανάγκη να διεκδικήσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση του επιτοκίου και πρότεινε να διαμορφωθεί ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 20 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από το ΕΣΠΑ και με την έκδοση επενδυτικού ομολόγου.

«Όλα τα άλλα η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι δεν αποτελούν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα», σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας «με δεδομένο το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλα στρώματα της κοινωνίας τα οποία χειμάζονται» και τόνισε ότι η δύσκολη κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί στο επίπεδο της ασκούμενης πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας με δίκαιη κατανομή των βαρών και στο επίπεδο της Ευρώπης.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή