Νεκροί από τις συγκρούσεις στην Υεμένη

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011 19:53
A- A A+

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις σφοδρές μάχες που σημειώνονται στη Σαναά μεταξύ των δυνάμεων που είναι πιστές στον πρόεδρο Αλι Αμπντάλα Σάλεχ και των υποστηρικτών του φυλάρχου με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Υεμένη σεΐχη Σαντίκ αλ Αχμαρ, ο οποίος έχει ταχθεί με τους διαδηλωτές που ζητούν την αποχώρηση του Σάλεχ από την εξουσία.

Οι μάχες ξέσπασαν μετά την άρνηση του προέδρου Σάλεχ να υπογράψει συμφωνία για μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας, παρά τις μεγάλες εσωτερικές και διεθνείς πιέσεις που δέχεται.

Σύμφωνα με πηγή της φυλής Χασίντ, της οποίας ηγείται ο Άχμαρ --σε αυτήν ανήκει και ο Σάλεχ-, πέντε υποστηρικτές του φυλάρχου σκοτώθηκαν κατά το βομβαρδισμό της περιμέτρου της κατοικίας του από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Επίσης 80 ως 90 υποστηρικτές του τραυματίστηκαν, προσέθεσε η πηγή αυτή.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στις τάξεις της υπάρχει ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες.

Επίσημες πηγές ανακοίνωσαν παράλληλα ότι το υπουργείο Εσωτερικών επλήγη από περίπου δέκα αντιαρματικές ρουκέτες τις οποίες έριξαν υποστηρικτές του φυλάρχου.

Στις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν τη Δευτέρα μεταξύ των υποστηρικτών του Αχμαρ και των κυβερνητικών δυνάμεων έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οι υποστηρικτές του φυλάρχου κατέλαβαν δημόσια κτίρια, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Βιομηχανίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή