Παλαιστινιακό: Απόλυτος στο ζήτημα των συνόρων ο Νετανιάχου

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011 20:10
UPD:21:32
A- A A+

«Το Ισραήλ θα είναι γενναιόδωρο ως προς το μέγεθος του Παλαιστινιακού κράτους αλλά θα είμαστε πολύ απόλυτοι ως προς το ζήτημα των συνόρων. Είναι μια πολύ βασική αρχή αυτή» τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την ομιλία του ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου.

«Θα αναγνωρίσουμε ένα Παλαιστινιακό κράτος που θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να είναι βιώσιμο, ανεξάρτητο και να ζει με ευημερία», επισήμανε ο κ. Νετανιάχου, επαναλαμβάνοντας ωστόσο την κατηγορηματική αντίθεσή του για επιστροφή στα σύνορα του 1967.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ευχαρίστησε επίσης τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την σθεναρή υποστήριξή του στην ασφάλεια του Ισραήλ.

«Μας προσφέρατε πολύ γενναιόδωρα τα υλικά που θα μας επιτρέψουν να υπερασπιστούμε εμείς οι ίδοι το Ισραήλ. Σας ευχαριστούμε όλους, σας ευχαριστούμε και εσάς, πρόεδρε Ομπάμα, για την σθεναρή υποστήριξή σας στην ασφάλεια του Ισραήλ. Γνωρίζω ότι οι καιροί είναι σκληροί όσον αφορά τα οικονομικά σχέδια. Είναι κάτι που το εκτιμώ βαθύτατα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του μετά την ομιλία του κ. Νετανιάχου ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Χαμάς, Ταχάρ αλ-Νούνου, υποστήριξε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «θέτει στους Παλαιστίνιους προϋποθέσεις που είναι αδύνατον να υλοποιηθούν» και «δεν επιθυμεί καθόλου την ειρήνη στην περιοχή».

Ο κ. Νετανιάχου «επιχειρεί να κοροϊδέψει τον κόσμο μιλώντας για την πιθανότητα αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους, ενώ την ίδια στιγμή υποσκάπτει τα θεμέλιά του, αρνούμενος την επιστροφή στα σύνορα του 1967, αρνούμενος την επίλυση του ζητήματος της Ιερουσαλήμ και την επιστροφή των προσφύγων», εκτίμησε ο αξιωματούχος της Χαμάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή