Ο «Aμλετ» περιοδεύει

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 15:09

A- A A+

Τον Aμλετ, το κορυφαίο έργο του Σαίξπηρ, παρουσιάζει η 5η Εποχή, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και πρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Χειλάκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί Μάνος Βακούσης, Μαρίνα Ψάλτη, Δημήτρης Αλεξανδρή, Λεωνίδας Κακούρης, Τόνυ Δημητρίου, Ευγενία Δημητροπούλου, Ηλίας Ζερβός, Αλμπέρτο Φαις, Παναγιώτης Εξαρχέας, Κρις Ραντανωφ.

Η παράσταση του Αμλετ θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Ιουνίου στο θέατρο Παπάγου και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην Ελλάδα.

O Aμλετ είναι ένα διαχρονικό πολιτικό κείμενο και ταυτόχρονα ένας ύμνος στην ανθρώπινη σκέψη. Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κλασικού αριστουργήματος μεταφέροντας το έργο ως πολιτικό θρίλερ κάθε εποχής.

Ο Αμλετ πρίγκηπας της Δανίας, είναι ένας διανοούμενος ήρωας. Στην πραγματικότητα ένας αντιήρωας. Αντιλαμβάνεται τον κόσμο και την ανθρώπινη αποστολή. Αντιλαμβάνεται το σκοτεινό «σύστημα» και τη λειτουργία του που κάποτε θα κληθεί να υπηρετήσει. Συνειδητοποιεί την καταγωγή του. Όμως δεν δρα. Έχοντας συνειδητοποιήσει τον κόσμο, μοιάζει να φοβάται να αναλάβει κάποτε την ηγεσία της χώρας του. Η αλλαγή του κόσμου είναι απαραίτητη, όμως είναι πράξη πάνω και έξω από αυτόν.

Πληροφορίες

Θέατρο Παπάγου, Κορυτσάς 6, Αθήνα

Προτεινόμενα για εσάς