«Πέερ Γκυντ» από τη Θεατρική Ομάδα Ιατρικής Αθηνών

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 16:22
UPD:30/11/2012 15:47

A- A A+

Τον «Πέερ Γκυντ» του Ερρίκου Ίψεν ανεβάζει από τις 26 Μαΐου η ομάδα του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών σε προσαρμογή και σκηνοθεσία της ηθοποιού και ψυχιάτρου Ζωής Σαντά και μετάφραση του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου σε πρώτη σκηνική εκτέλεση.

Ο Ίψεν δημιούργησε ένα δραματικό ποίημα βασισμένο σε έναν λαϊκό ήρωα της πατρίδας του, τον Πέερ Γκυντ, έναν μπερδεμένο και ονειροπόλο νέο που επιζητά μεγαλεία για να αντεπεξέλθει στις επώδυνες ματαιώσεις. Κατακτά πλούτο, δόξα, ταξιδεύει ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, τους πόθους του και τους εφιάλτες για να ανακαλύψει στο τέλος της πορείας του ότι είχε χάσει αυτό που νόμιζε πως είχε υπερασπίσει: τον εαυτό του. Το έργο, σε προσαρμογή, με 32 εικόνες και χαλαρή σύνδεση ανάμεσα στο χρόνο και τον τόπο αφήνει την εντύπωση ενός ονείρου, όπου η υπαρξιακή θεματολογία του Ίψεν ξεδιπλώνεται με ασύγκριτη ποιητικότητα.

Η Θεατρική Ομάδα Ιατρικής Αθηνών δραστηριοποιείται από το 1994, με 17 παραστάσεις στο ενεργητικό της. Η παράσταση θα λάβει μέρος στις 4 Ιουνίου στην 7η Διεθνή Πανεπιστημιάδα στις Σέρρες και στις 6 Ιουνίου στον «Χώρο Δράσης» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Πληροφορίες

Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20 Κυψέλη

Διάρκεια από 26 Μαΐου εώς 2 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 21:00

Διάρκεια: 140'

Προτεινόμενα για εσάς