Ντ. Μπακογιάννη: Τα προβλήματα της οικονομίας δεν αντιμετωπίζονται με δημοψηφίσματα

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 20:21
UPD:21:46

H πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

A- A A+

Τα προβλήματα της οικονομίας δεν αντιμετωπίζονται με δημοψηφίσματα, με ένα «ναι» και με ένα «όχι», δήλωσε στο naftemporiki.gr η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ερωτηθείσα για τα σχετικά σενάρια.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως αυτή τη στιγμή είναι η ώρα το πολιτικό σύστημα «να επιδείξει επιτέλους τη δέουσα σοβαρότητα στην αντιμετώπισης της κρίσης, επισημαίνοντας πως αυτή η γενιά πολιτικών «δεν έχει δικαίωμα να πάει την Ελλάδα 40 χρόνια πίσω, διακινδυνεύοντας να βγει από τη Ευρωζώνη».

Σε ό,τι αφορά τη συναίνεση επανέλαβε πως το κόμμα της θα συμφωνήσει σε κάθε κίνηση που θα μειώνει το λειτουργικό κόστος του κράτους και τόνισε για άλλη μία φορά πως η Δημοκρατική Συμμαχία δεν συμφωνεί στη φοροεπιδρομή γιατί είναι και άδικη και αναποτελεσματική. Σημείωσε επίσης και πάλι πως η Δημοκρατική Συμμαχία πρότεινε να υπάρξει κοινή διαπραγμάτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων με την τρόικα, αφού προηγουμένως έχουν συμφωνήσει σε μια εθνική στρατηγική για τη φορολογία.

Ερωτηθείσα αν η μείωση του λειτουργικού κόστους του κράτους περιλαμβάνει και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, απάντησε: «Δεν έχουμε προχωρήσει καν στις μετατάξεις. Δεν έχει γίνει απολύτως καμία μείωση του λειτουργικού κόστους. Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό, για να μπουμε στο δεύτερο ενδεχόμενο, που είναι οι απολύσεις, που κανένας φυσικά δεν τις επιθυμεί. Αυτό όμως που πρέπει να δούμε είναι πώς μπορούμε να γλιτώσουμε από τη μαύρη τρύπα στην Υγεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τις σπατάλες του κράτους, που εξακολουθούν να είναι παρα πολύ μεγάλες».

Επιμέλεια: Νάνσυ Παυλοπούλου

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή