Σούπερ Λίγκα: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-2

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 22:22
UPD:23:07

A- A A+

Την πρώτη θέση στη μίνι βαθμολογία των play off και μαζί το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του με 2-0 επί της ΑΕΚ στο άδειο από κόσμο ΟΑΚΑ.

Εκμεταλλευόμενοι τις πολλές απουσίες της Ένωσης, που αναγκάστηκε να παραταχθεί χωρίς πάμπολλα βασικά της στελέχη, όπως ο Δέλλας, ο Ντιόπ, ο Μανωλάς, ο Μπλάνκο και ο Λυμπερόπουλος, οι «πράσινοι» έφτασαν στη νίκη χάρη σε δυο τέρματα του Τζιμπρίλ Σισέ στην επανάληψη.

Ο Γάλλος άσος χτύπησε για πρώτη φορά στο 58', όταν μετά από όμορφη ενέργεια του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και διπλό λάθος της άμυνας των τυπικά γηπεδούχων, κατάφερε μέσα από την περιοχή να νικήσει τον Σεμπάστιαν Σάχα. Και εννιά λεπτά αργότερα με κοντινή κεφαλιά-ψαράκι, ύστερα από φάουλ του Γιώργου Καραγκούνη, έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.

Τα γκολ θεωρητικά άργησαν να μπουν, όμως η νίκη για το «τριφύλλι» ήρθε για πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του ρυθμού από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και αν Σάχα δεν βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα ή αν ο Σεμπάστιαν Λέτο δεν ήταν για ακόμα ένα ματς τελείως ατομιστής, τότε το σκορ θα είχε ανοίξει από το πρώτο μέρος.

Η αλλαγή του Χριστοδουλόπουλου αντί του τραυματία Λουκά Βύντρα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε ακόμα περισσότερη ώθηση στους «πράσινους» -κυρίως στη δεξιά πτέρυγα- και όταν εν τέλει έγινε το 1-0, η ΑΕΚ παρέδωσε πνεύμα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Ματέο, Καράμπελας, Νταντόμο, Μάκος, Ντρπιτς, Γκέντσογλου (64' Κλωναρίδης), Καφές (71' Εντερ), Σκόκο, Λαγός (79' Γκερέιρο), Μπαχά

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα (46' Χριστοδουλόπουλος), Σαριέγγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Νίνης (63' Καραγκούνης), Μαρίνος, Λέτο, Σισέ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις