Σούπερ Λίγκα: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου 5-1

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 22:24
UPD:23:05

A- A A+

Ο ΠΑΟΚ ήθελε νίκη αλλά και δώρο από το ΟΑΚΑ. Διέλυσε με 5-1 τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά δεν έφτασε για την πρωτιά, καθώς τα γκολ του Σισέ ήταν μαχαιριά για την Τούμπα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ με το γνωστό 4-2-3-1 επέλεξε τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, από αριστερά προς τα δεξιά, οι: Λίνο, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σνάουτσνερ Στη θέση των αμυντικών μέσων οι Βιτόλο και Αρίας, με τον Φωτάκη σε ρόλο επιτελικού χαφ. Στις πτέρυγες οι Βιεϊρίνια (αριστερά) και Σαλπιγγίδης (δεξιά) με τον Κλάους Αθανασιάδη στη επίθεση.

Ο Μάκης Κατσαβάκης επέλεξε να ξεκινήσει με σχήμα 4-4-2 με τους Γιακούμποβιτς κάτω από τα δοκάρια Ντολεζαί δεξιά και αριστερά ο Ζαραδούκας. Κεντρικοί αμυντικοί οι Αλβάρεζ και Γκοταβος. Στα χαφ Νέμεθ και Ροκας και στις πτέρυγες οι Μπρέσκα και Μόνχε. Τέλος στην επίθεση ο Σολάκης μαζί με τον Μάρτιν.

Πριν συμπληρωθούν τα 10 δευτερόλεπτα του αγώνα ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Σαλπιγγίδη. Ο Δικέφαλος κάνει την σέντρα για την έναρξη του αγώνα, η μπάλα στον Βιερίνια αυτός είδε τον Λίνο του έδωσε σέντρα του Βραζιλιάνου και με προβολή ο Σαλπιγγίδη άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ο MVP του ΠΑΟΚ Αντρέ Βιερίνια απέδειξε γιατί ψηφίστηκε από τους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας ως ο καλύτερος παίκτης. Ο «μικρός» στο 11ο λεπτό από τα 40 μέτρα έπιασε έναν κεραυνό με τον Γιακούμποβιτς να πέφτει στην σωστή πλευρά, όμως η μπάλα «καρφώθηκε» στο αριστερό ΓΑΜΑ της εστίας του. Ο Βιερίνια έτρεψε προς τον πάγκο και αφιέρωσε το γκολ στον Μουσλίμοβιτς. Οι δύο τους το πανηγύρισαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Σε τρελά κέφια οι παίκτες του ΠΑΟΚ που έφτιαχναν την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 26' τα σουτ των Σαλπιγγίδη και Φωτάκη από τη μεγάλη περιοχή του Βόλου δεν βρήκαν στόχο για την ακρίβεια ο Γιακούμποβιτς είπε «όχι». Ένα λεπτό αργότερα ο Βόσνιος τερματοφύλακας βγήκε προ του Βιεϊρίνια και έδιωξε αρχικά με το κεφάλι. Το σουτ του επερχόμενου Σαλπιγγίδη πέρασε άουτ.

Εκτός από τα δύο γκολ και τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ μέχρι και το πρώτο μισάωρο του αγώνα, οι δύο ομάδες έπαιζαν ένα ανοιχτό ποδόσφαιρο που το χαίρονταν οι φίλαθλοι από το γήπεδο, αλλά και αυτοί από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Ο Βόλος παρότι το σκορ ήταν 2-0 με τον Δικέφαλο να έχει επιβάλει το παιχνίδι του δεν πέταξε λευκή πετσέτα.

Οι παίκτες του Δικεφάλου ήταν σεληνιασμένοι. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Υπήρχε πάθος, πείσμα και αποφασιστικότητα. Στοιχεία που δεν τα έβλεπες εύκολα φέτος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου έκαναν πράγματα στον αγωνιστικό χώρο που σου έδιναν την εντύπωση πως είναι δουλεμένα στις προπονήσεις. Όπως το τρίτο γκολ στο 39ο λεπτό. Ο Αθανασιάδης πασάρει στον Σνάουτσνερ, ο Πολωνός σπάει την μέση του αποφεύγοντας τον Αλβάρεζ. Βγάλει την μπάλα έξω από την περιοχή για τον Αρίας που με ένα δυνατό και ωραίο σουτ σκοράρει.

Δεύτερο γκολ για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και μάλιστα μπροστά στην Θύρα 4. Στο 51ο λεπτό δέχθηκε την πάσα του Φωτάκη και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το θέμα δεν είναι το δεύτερο προσωπικό γκολ του διεθνή επιθετικού, αλλά το γεγονός ότι δεν το πανηγύρισε. Βασικά κανένα από τα δύο γκολ δεν χάρηκε. Ίσως το πανό που υπήρχε αναρτημένο στην θύρα 4 να τον ενόχλησε, ίσως γιατί η πρόταση του Ανόβερο στον ΠΑΟΚ τον κάνουν να σκέφτεται πολλά. Όλα αυτά πάντως είναι εικασίες.

Στο 65ο λεπτό ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ετοιμάζεται να περάσει στην θέση του Αθανασιάδη. Όλο το γήπεδο όρθιο αποθεώνει το Βόσνιο επιθετικό. Το «αλάνι» χτυπάει την γροθιά του στο στήθος. Ένα λεπτό αργότερα «Μούσλι» χρίζεται σκόρερ για τελευταία φορά με την ασπρόμαυρη φανέλα. Ο Λίνο βγάζει μόνο του τον Μουσλίμοβιτς και χωρίς να κουραστεί πετυχαίνει το 5-0 κάνοντας το γύρο του θριάμβου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε το γκολ της τιμής στο 82' με τον Μάρτιν από την άσπρη βούλα. Ο Σαβίνι, ο οποίος αποβλήθηκε από τον Γιάχο, γατί ανέτρεψε τον Σολάκη στην μικρή περιοχή με τον διαιτητή από την Χίο να καταλογίζει την παράβαση.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις