Χ. Κλίντον: Καλό σήμα για τις αγορές το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Συνομιλία της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ με τον Ελληνα Πρωθυπουργό στο Παρίσι
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011 09:45

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνηση, είναι ένα καλό σήμα για τις αγορές, εκτίμησε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κατά τη συνομιλία της με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στο περιθώριο δείπνου που παρέθεσε στην αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι.

A- A A+

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνηση, είναι ένα καλό σήμα για τις αγορές, εκτίμησε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κατά τη συνομιλία της με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο περιθώριο δείπνου που παρέθεσε στην αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι. Προσκεκλημένοι ήταν οι πολιτικοί ηγέτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΟΟΣΑ.

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ για τη διεθνή οικονομική κατάσταση και ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, καθώς επίσης για την κατάσταση στη Λιβύη, τη Μέση Ανατολή και γενικότερα στον αραβικό κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Κλίντον έκρινε θετικά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την εφαρμογή του προγράμματος εξόδου από την κρίση, καθώς και την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Ο κ. Παπανδρέου είχε επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κυρίως για θέματα οικονομίας, ενώ αντάλλαξε απόψεις και με την πρόεδρο της Χιλής, Μισέλ Μπασελέ, τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, τον γγ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκούρια, τον Αυστριακό καγκελάριο και τους ομόλογούς του πρωθυπουργούς της Ουγγαρίας και του Βελγίου, καθώς και με τον ΥΠΕΞ Μεξικού. Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή