Στο Βελιγράδι η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011 11:47
A- A A+

Συνομιλίες με τη σερβική ηγεσία θα έχει σήμερα στο Βελιγράδι η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Αστον, με κυρίαρχο θέμα τα επόμενα βήματα της Σερβίας προς την ΕΕ.

Συνομιλίες με τη σερβική ηγεσία θα έχει σήμερα στο Βελιγράδι η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Αστον.

Η Αστον θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, τον υπουργό Εσωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας του Βελιγραδίου στο διάλογο με την Πρίστινα, Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς και τον υπουργό Αμυνας, Ντράγκαν Σουτάνοβατς.

Στο επίκεντρο των επαφών της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας στο Βελιγράδι αναμένεται να βρεθούν η προσέγγιση Σερβίας-ΕΕ, ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΕ στις Βρυξέλλες και η περιφερειακή συνεργασία.

Η Αστον αναμένεται να υπογράψει με τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας συμφωνία για ασφαλείς διαδικασίες στην ανταλλαγή και προστασία απόρρητων πληροφοριών. Την Παρασκευή η Αστον θα επισκεφθεί την Πρίστινα.

Την περασμένη εβδομάδα, το Βελιγράδι και την Πρίστινα επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φίλε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή