Σερβία: Συνελήφθη άνδρας που πιθανολογείται ότι είναι ο Μλάντιτς

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011 13:24
UPD:13:53

A- A A+

Η σερβική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι είναι ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητής του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς, όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ.

«Έχει κάποια από τα σωματικά χαρακτηριστικά του Μλάντιτς. Αναλύουμε το DNA του τώρα», είπε στο Reuters αξιωματούχος του σερβικού υπουργείο Εσωτερικών υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του. Ο άνδρας συνελήφθη στη Σερβία μετά από ανώνυμη ειδοποίηση, πρόσθεσε.

Ανεπίσημες πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας επιβεβαίωσαν στην κρατική τηλεόραση ότι το άτομο που συνέλαβαν με την ονομασία Μίλοραντ Κόμαντιτς είναι ο Μλάντιτς.

Εξάλλου, οικογενειακός φίλος δήλωσε στο Reuters ότι ο Μλάντιτς κρατείται από τις σερβικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε» ότι ο Μλάντιτς συνελήφθη, ανακοίνωσε η ΕΕ, προσθέτοντας ότι αναμένει την επιβεβαίωση.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η Κομισιόν για τη σύλληψη του Ρ. Μλάντιτς

Η Κομισιόν για τη σύλληψη του Ρ. Μλάντιτς

Η Σερβία έχει δεσμευθεί ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να συλλάβει τον Μλάντιτς, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία για γενοκτονία στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξή της στην ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς προγραμμάτισε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Δεν ανακοινώθηκε για ποιο λόγο θα δοθεί η συνέντευξη, η οποία προγραμματίσθηκε για τις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή