Β. Κορέα: Απελευθερώνεται Αμερικανός πολίτης

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011 11:44
A- A A+

Την απελευθέρωση του Αμερικανού πολίτη κορεατικής καταγωγής Έντι Τζουν Γιονγκ-Σου, ο οποίος κρατείται από τον περασμένο Νοέμβριο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA.

«Η Βόρειος Κορέα αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Τζουν για ανθρωπιστικούς λόγους έπειτα από πολλαπλές εκκλήσεις» κατά τη διάρκεια των επισκέψεων Αμερικανών αξιωματούχων στην Πιονγκγιάνγκ, αναφέρει το τηλεγράφημα του πρακτορείου.

Η ίδια πηγή δεν προσδιορίζει ωστόσο εάν ο Αμερικανός υπήκοος, ο οποίος είχε συλληφθεί κατά τα φαινόμενα για την ιεραποστολική του δράση, έχει αποφυλακισθεί ήδη.

Στα μέσα Απριλίου, η Βόρειος Κορέα είχε ανακοινώσει πως ο Τζουν Γιουνγκ-Σου κρατείται στη χώρα μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Νοέμβριο και την «ομολογία του πως είχε διαπράξει ένα αδίκημα κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας μετά την είσοδό του», είχε μεταδώσει τότε πάλι το KCNA.

Το πρακτορείο είχε διευκρινίσει πως οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί και πως στελέχη της πρεσβείας της Σουηδίας στην Πιονγκγιάνγκ, η οποία αντιπροσωπεύει τα αμερικανικά συμφέροντα στη Βόρειο Κορέα δεδομένου ότι οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν διακοπεί, συνάντησαν τον κρατούμενο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή