Διαδηλώσεων συνέχεια από τους «Αγανακτισμένους»

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011 19:30
UPD:23:27

A- A A+

Συνεχίστηκαν για τρίτη διαδοχική ημέρα οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας «αγανακτισμένων πολιτών» στο Σύνταγμα και άλλες πλατείες κεντρικών πόλεων.

Με κεντρικό σύνθημα «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδω» οι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα έστησαν πάγκους, συγκεντρώνοντας υπογραφές υποστήριξης.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν για μια ακόμη ημέρα οι κάτοικοι της Τρίπολης στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου.

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Καλαμάτα, όπου παρά τη βροχή, κυρίως νέοι, σαφώς λιγότεροι από τα προηγούμενα βράδια, βγήκαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου στο ιστορικό κέντρο, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική του μνημονίου και των νέων μέτρων λιτότητας.

Υποτονική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» πολιτών στην Κόρινθο, που πραγματοποιήθηκε έξω από τα δικαστήρια της πόλης.

Ανταποκρινόμενοι στο διαδικτυακό κάλεσμα, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώνονται από την Τετάρτη σε κεντρικά σημεία πόλεων ανά την Ελλάδα, διαδηλώνοντας στα πρότυπα του ισπανικού κινήματος των «Los Indignados» με ειρηνικό τρόπο.

Ερωτηθείς για το κίνημα των «αγανακτισμένων» μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για ευχάριστες εξελίξεις, τονίζοντας ότι «ο λαός δεν είναι σε ύπνωση», αλλά «απειλεί να πνίξει ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή