Πακιστάν: Νέο αεροπορικό πλήγμα κατά των Ταλιμπάν

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011 20:25
A- A A+

Είκοσι έξι άτομα, μέλη των Ταλιμπάν κατά τον πακιστανικό στρατό, έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς των θέσεών τους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Σύμφωνα συγκεκριμένα με το αξιωματούχο των τοπικών αρχών Ζαμάν Χάτακ, στην επιχείρηση της πακιστανικής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή Ορακζάι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 Ταλιμπάν και καταστράφηκαν επτά κρησφύγετά τους. Αλλοι οκτώ Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε άλλη επιχείρηση, στη γειτονική περιοχή Κουράμ που συνορεύει με το Αφγανιστάν, όπως δήλωσε το στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης Σερ Μπαχάνταρ Χαν.

Τις επιδρομές και τον αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών των δύο περιοχών.

Οι ζώνες των φυλών που συνορεύουν με το Αφγανιστάν θεωρούνται το προπύργιο του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (ΤΤΡ) και της Αλ Κάιντα. Το Πακιστάν έχει αυξήσει τα τελευταία δύο χρόνια τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, λόγω και των σχετικών πιέσεων που ασκεί η Ουάσιγκτον.

Από το Ισλαμαμπάντ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, διαβεβαίωσε νωρίτερα και πάλι το Πακιστάν για τη στήριξη της Ουάσινγκτον, ενώ κάλεσε την χώρα να καταβάλει «αποφασιστικές» προσπάθειες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή