Εκδήλωση για το πρόγραμμα EFG στην Ταινιοθήκη

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011 21:05
UPD:28/05/2011 00:09
A- A A+

Εκδήλωση με θέμα την εκκίνηση του διαδικτυακού τόπου του European Film Gateway (EFG) διοργανώνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011.

Το πρόγραμμα EFG - The European Film Gateway είναι ένα τριετές πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 2008. Στόχος του EFG είναι η δημιουργία ενός διαδικτυακού κόμβου που θα παρέχει απευθείας πρόσβαση σε περίπου 700.000 ψηφιακά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων, ταινιών, φωτογραφιών, αφισών, σχεδίων, ηχητικού υλικού και κειμένων.

Η σύμπραξη του EFG περιλαμβάνει 21 συνεργαζόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων 15 ευρωπαϊκά κινηματογραφικά αρχεία και ταινιοθήκες, σε μια πρωτοφανή συμμαχία που στοχεύει στην παροχή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στο ευρωπαϊκό κοινό, αλλά και στη διάθεση του ψηφιοποιημένου πολιτιστικού περιεχομένου μέσω διαδικτύου. Το πρόγραμμα European Film Gateway θα συνδέεται με το Europeana, τον πολιτιστικό ιστότοπο και την υπηρεσία που διαχειρίζεται το ίδρυμα Europeana, συνεισφέροντας και καθιστώντας ορατό σε ευρωπαϊκό επίπεδο το πλούσιο αρχειακό οπτικοακουστικό πολιτιστικό περιεχόμενό του.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Λίλα Δασκαλάκη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Επίσης θα μιλήσουν οι Μαρία Κομνηνού, Αναπ. Καθηγήτρια, Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και διευθύνουσα το έργο του EFG για την Ταινιοθήκη της Ελλάδος Georg Eckes, εκπρόσωπος του Γερμανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου της Φρανκφούρτης και επιφορτισμένος με το συντονισμό του προγράμματος EFG Βλάσης Κομνηνός, υπεύθυνος για το συντονισμό του έργου για την Ταινιοθήκη της Ελλάδος Μιχάλης Μεϊμάρης, καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών Βάλερυ Κοντάκος, σκηνοθέτης – παραγωγός.

Το EFG - European Film Gateway χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος eContentplus.

Πληροφορίες

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 (11:00–13:00)

Ταινιοθήκης της Ελλάδος, Ιερά οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός

Προτεινόμενα για εσάς