Oλοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011 14:06
UPD:14:19

A- A A+

Συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας και πορεία στη Βουλή κατά των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, διοργάνωσε σήμερα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το ΠΑΜΕ, αναφέρει ότι τα νέα μέτρα «φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, και φέρνουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα».

Αλ. Παπαρήγα: Δεν φτάνει να καταδικάζουμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

«Δεν φτάνει να καταδικάζουμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους καπιταλιστές ιδιοκτήτες του πλούτου της χώρας, που τον παράγουν οι εργαζόμενοι. Ξεκινάει από το πεδίο της οικονομίας και πρέπει να ολοκληρώσουμε τον αγώνα με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».

Τα παραπάνω δήλωσε η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Το επόμενο Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 το πρωί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν από κοινού συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας και όχι στην πλατεία Κλαυθμώνος όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Mέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά των κυβερνητικών μέτρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση, στο άγαλμα του Βενιζέλου μίλησε το μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, Γιάννης Νοτάκης.

Ακολούθησε πορεία και μέσω των οδών Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Σαλαμίνος οι διαδηλωτές μπήκαν στο χώρο του λιμανιού Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο της διοίκησης του ΟΛΘ φωνάζοντας συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού και αποχώρησαν.

Συγκέντρωση αλά... αργεντίνικα στο Σύνταγμα

Παρά τον ακατάλληλο καιρό, η κεντρική πλατεία της Αθήνας ήταν και χθες το βράδυ γεμάτη από «αγανακτισμένους» πολίτες, που διαμαρτύρονται για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αυτή τη φορά αλά... αργεντίνικα. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους συνέρρευσαν στο Σύνταγμα κρατώντας πάσης φύσεως κατσαρολικά, παραπέμποντας στη διαμαρτυρία της κατσαρόλας στην Αργεντινή, το 2001, όταν με την «παρέμβαση» του ΔΝΤ, πολίτες της χώρας βγήκαν στις κεντρικές πλατείες χτυπώντας κατσαρόλες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική οικονομική πολιτική.

Με κεντρικό σύνθημα «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω», οι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα έκλεισαν την οδό Αμαλίας, έστησαν πάγκους, συγκεντρώνοντας υπογραφές υποστήριξης. Αρκετοί, δε, από αυτούς δήλωσαν διατεθειμένοι να περάσουν τη νύχτα τους στον δρόμο και μάλιστα, σε αντίσκηνα, που φρόντισαν εγκαίρως να στήσουν στο Σύνταγμα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή