Εκκληση Μλάντιτς να μην προκληθούν ταραχές

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011 16:40
UPD:17:06
A- A A+

Εκκληση να μην προκληθούν ταραχές και αιματοχυσία στους δρόμους λόγω της σύλληψής του, απηύθυνε ο Ρατκο Μλάντιτς μέσω του συνηγόρου του Μίλος Σάλιτς.

Ο Σάλιτς τόνισε ότι η κατάσταση της υγείας του Μλάντιτς είναι αμετάβλητη και ότι παραμένει σε σύγχυση και ζήτησε να τον εξετάσει, εκτός από τους υπόλοιπους γιατρούς και η Σλάβιτσα Τζούκιτς Ντεγιάνοβιτς, η νυν πρόεδρος της Βουλής της Σερβίας, στέλεχος του Σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία είναι ψυχίατρος.

Από την πλευρά του ο γιος τους κατηγορούμενο Ντάρκο δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα ζητήσει από το δικαστήριο να δώσει εντολή για τη διεξαγωγή ιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την υγεία και την ψυχική κατάστασή του, εκτιμώντας ότι προς το παρόν δεν είναι σε θέση να δικαστεί.

«Στόχος της οικογένειας δεν είναι να αναβάλουμε τη μεταφορά του στη Χάγη, αλλά θεωρούμε ότι πριν από αυτή, πρέπει να διαπιστωθεί η πραγματική κατάσταση της υγείας του και να υποβληθεί σε ψυχοθεραπεία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο συνήγορός του γνωστοποίησε ότι θα αποστείλει την έφεση κατά της έκδοσης του κατηγορούμενου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) ταχυδρομικώς πιθανότατα τη Δευτέρα.

Επιβεβαίωσε τέλος ότι ο Μλάντιτς ζήτησε να φάει φράουλες και να τοποθετήσουν στο κρατητήριο μία τηλεόραση και ότι εξέφρασε την επιθυμία να τον επισκεφθούν παλιοί φίλοι του, η δημοσιογράφος Λίλιανα Μπουλάτοβιτς και ο Μίτσο Γκρούμπορ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tanjug

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή