Καταλανικός θρίαμβος στον τελικό του Champions League

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011 23:41
UPD:29/05/2011 14:35

A- A A+

Ο μύθος της «εξωγήινης» Μπαρτσελόνα συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει. Οι Καταλανοί με μια ολοκληρωτική εμφάνιση στον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ δεν άφησαν κανένα περιθώριο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να τους αμφισβητήσει, φτάνοντας εύκολα στον θρίαμβο με 3-1.

Οι Αγγλοι μπορεί να αγωνίζονταν στη χώρα τους και να δήλωναν έτοιμοι για τη μεγάλη επικράτηση, όμως μέσα στον αγωνιστικό χώρο τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Εκεί οι «μπλαουγκράνα» ήθελαν μόλις δέκα λεπτά για να βρουν το ρυθμό του και όταν τα κατάφεραν, όλα πήραν το δρόμο τους.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ισοφάρισε μεν γρήγορα στο 33' το τέρμα του Πέδρο, με το οποίο είχαν προηγηθεί οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα στο 27', αλλά η διαφορά των δυο ομάδων ήταν εμφανώς πολύ μεγάλη.

Η Μπαρτσελόνα είχε την απόλυτη κατοχή της μπάλας (άγγιζε συνεχώς το 75%) και έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη για να καθαρίσει το ματς. Στον αντίποδα η Γιουνάιτεντ μόνο αμυνόταν και σταύρωνε τα δάχτυλα της μπας και της έβγαινε κάποια αντεπίθεση.

Έτσι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι, το 2-1 για τους Καταλανούς έμοιαζε θέμα χρόνου και πράγματι έγινε εννιά λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης. Μια φορά οι αμυντικοί της ομάδας του Μάντσεστερ είπαν να δώσουν λίγα παραπάνω μέτρα στον Λιονέλ Μέσι και ο τρομερός Αργεντινός τους τιμώρησε με ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, που κατέληξε στο βάθος της εστίας του Φαν ντερ Σάαρ.

Η Γιουνάιτεντ δεν είχε καμία άλλη επιλογή από το να βγει μπροστά και να πιέσει. Το να αφήσει, όμως, ομάδα χώρο στη Μπαρτσελόνα είναι σκέτη αυτοκτονία. Αυτό αποδείχθηκε από τις συνεχόμενες φάσεις που έβγαζαν οι «μπλαουγκράνα» και μια από αυτή έμελλε να είναι η χαριστική βολή για τους Αγγλους.

Στο 69' ο Βίγια βρέθηκε στο ύψος της αντίπαλης περιοχής και με ένα τρομερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο γάμα του ανήμπορου να αντιδράσει Φαν ντερ Σάαρ, ο οποίος έπαιζε το τελευταίο ματς της καριέρας του.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλντές, Ντάνι Αλβες (88' Πουγιόλ), Πικέ, Μασκεράνο, Αμπιντάλ, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια (86' Κεϊτά), Μέσι, Πέδρο (91' Αφελάι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Φάμπιο (69' Νάνι), Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Βαλέντσια, Ρούνει, Γκιγκς, Κάρικ (77' Σκόουλς), Παρκ, Τσιτσαρίτο

Μ.Π.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις