Ντ. Μπακογιάννη: Η μοίρα μας δεν είναι ταυτισμένη με την καταστροφή

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011 15:22

A- A A+

Ολομέτωπη επίθεση σε όλα τα άλλα κόμματα και την πολιτική ηγεσία του τόπου εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, κλείνοντας τις εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

«Η μοίρα της Ελλάδας δεν είναι ταυτισμένη με την καταστροφή και το πισωγύρισμα. Με αυτή την επιλογή είναι ταυτισμένοι όσοι προσπαθούν να χτίσουν τις καριέρες τους πάνω στην προοπτική μιας διαλυμένης χώρας. Με αυτήν την επιλογή είναι ταυτισμένοι όσοι φιλοδοξούν να γίνουν πρωθυπουργοί της δραχμής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπενθύμισε πως πρώτο το κόμμα της μίλησε για εθνική συνεννόηση και πως τότε γινόταν λόγος για «δεκανίκια».

«Εσείς που ηγείστε των μεγάλων ή των τέως μεγάλων κομμάτων, έχετε ευθύνη απέναντι στο σύνολο των Ελλήνων και όχι απέναντι στους ψηφοφόρους σας. Έχετε ευθύνη να συμφωνήσετε, να βρείτε τα σημεία εκείνα που θα κάνουν την Ελλάδα δυνατή και όχι εσάς δυνατούς», συμπλήρωσε, κλιμακώνοντας την επίθεσή της.

Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους και απευθυνόμενη στους συναδέλφους της βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο -αφού επεσήμανε ότι όλοι με όποιο κόμμα εκλέχθηκαν έδωσαν όρκο ότι βάζουν το Σύνταγμα και το λαό πάνω από το οτιδήποτε- τους κάλεσε να τοποθετηθούν απέναντι στην ανάγκη για εθνική συνεννόηση. «Όχι με διαρροές, όχι με παλαιοκομματικά τερτίπια. Να σηκωθούν αν είναι άντρες ή γυναίκες και να πουν την γνώμη τους στο λαό που τους εξέλεξε. Δεν είναι ώρα για λογικές του χθες. Είναι ώρα μάχης και στη μάχη δηλώνεις παρών. Αν είσαι απών άσε το βουλευτιλίκι για άλλους», εεπεσήμανε η κ. Μπακογιάννη και παράλληλα ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να γίνει αναθεωρητική η επόμενη Βουλή.

Επιπλέον, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ είπε ότι έχει ιδέες για νέο αναπτυξιακό μοντέλο, έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση και δήλωσε ότι «υπάρχουν Έλληνες που θέλουν να ξαναείναι περήφανοι για τον τόπο τους, για τη σημαία τους».

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή των 200 μελών της Κ.Ε του κόμματος και για την εκλογή της, αφού ήταν και μόνη υποψήφια, στην προεδρία του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή