Eπαφές του Πρωθυπουργού με κορυφαίους υπουργούς

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011 14:01
UPD:15:23

Στη Βουλή βρέθηκαν αρχικά η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Βενιζέλος (φωτογραφία αρρχείου).

A- A A+

Σειρά επαφών με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης είχε σήμερα ο Πρθωυπουργός για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Στη Βουλή βρέθηκαν αρχικά η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Βενιζέλος και στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Λόγω των επαφών αυτών του Πρωθυπουργού αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου, επαναλαμβάνοντας ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα κλείνει ευνοϊκά.

Αν δεν κλείσουμε τη διαπραγμάτευση θα υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Η διαπραγμάτευση, πρόσθεσε, «κλείνει ευνοϊκά έτσι ώστε να μπορέσουμε να γίνει κανονικά η εκταμίευση και να μην διακινδυνευτεί τίποτα. Και να πάμε παρακάτω, να κάνουμε τις αλλαγές που θέλει η χώρα, τις αλλαγές στο κοινωνικό σύστημα, στο ασφαλιστικό, στην αγορά εργασίας, να μπορέσουν να γίνουν οι δουλειές, να υπάρχουν επενδύσεις, να ανοίξει η οικονομία αυτής της χώρας επιτέλους, να υπάρχει δημιουργικότητα του Έλληνα, να μπορέσουν οι νέοι να βρουν δουλειές».

«Όλα αυτά που κάνουμε, έχουν κάποιο άλλο σκοπό; Έχουμε εμείς έναν ιδιότυπο σαδισμό, να κόβουμε και να αυξάνουμε τους φόρους; Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε τη χώρα, για να βρει μπροστά της το μέλλον», κατέληξε στις δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών.

Ο καθένας ας κάνει αυτό που πρέπει, τόνισε από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Αννα Διμαντοπούλου, ερωτηθείσα σε ραδιοφωνική της συνέντευξη για το ενδεχόμενο αλλαγών σε επίπεδο λειτουργίας ή σχήματος της κυβέρνησης.

«Ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει τον τρόπο και αν θα υπάρξουν αλλαγές. Σε αυτήν την κρίση ας κάνει ο καθένας αυτό που πρέπει. Τα σχήματα, οι μεταξύ τους σχέσεις, ο καλύτερος συντονισμός, ένα σιδερένιο χέρι που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις για να διατηρείται ενιαία η κυβέρνηση με αποτελεσματική λειτουργία, είναι όλα δεδομένα. Αλλά ο καθένας ας κάνει αυτό που πρέπει», διεμήνυσε η κ. Διαμαντοπούλου μιλώντας στον ρ/σ Flash.

Ο πανικός είναι αδικαιολόγητος από τη στιγμή που οι πιθανότητες για να διασφαλισθεί η 5η δόση, είναι συντριπτικά πολύ μεγάλες, εκτίμησε με τη σειρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής σε δηλώσεις του στο ίδιο ραδιοσταθμό, για να συμπληρώσει: «Καλώς λέμε στον κόσμο ότι η 5η δόση είναι σχεδόν διασφαλισμένη, όχι όμως αυτονόητα και αυτόματα και αυτό είπε ο υπουργός Οικονομικών , αλλά μέσα από τις αποφάσεις και τις πράξεις μας».

Όπως είπε ο κ. Πεταλωτής, εντός της εβδομάδος αναμένεται να ολοκληρωθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Θα προηγηθούν, διευκρίνισε, η συζήτηση σε κάποιο υπουργικό συμβούλιο, η συζήτηση στον Κοινοβουλευτικό Τομέα, ίσως και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα ακολουθήσει η κατάθεσή του προς ψήφιση στη Βουλή. Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα μπορέσουν -ακόμα και άτυπα- να εκφράσουν τη θέση τους, πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα αυτού του Μεσοπρόθεσμου, έστω και ως ενός άρθρου, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι έπονται και εφαρμοστικοί νόμοι, που όπως είπε, σημαίνει ότι «θα μπορεί να γίνει διαφοροποίηση, τουλάχιστον των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, εφόσον δεν συμφωνούν με όλο το Μεσοπρόθεσμο, κατά τη διαδικασία αυτών των νόμων, οι οποίοι θα εξειδικεύσουν το Μεσοπρόθεσμο, αργότερα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή