Ντ. Μπακογιάννη: Μονόδρομος οι εκλογές αν δεν υπάρξει συνεννόηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011 14:41
UPD:14:48

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σημείωσε ότι το κόμμα της είναι υπέρ των εκλογών, σε περίπτωση που δεν επέλθει εθνική συνεννόηση, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι το θέμα της συνεννόησης είναι ακόμη ανοικτό.

A- A A+

Αν δεν υπάρξει συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι εκλογές είναι μονόδρομος, εκτίμησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «τελειωμένη».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, σημείωσε ότι το κόμμα της είναι υπέρ των εκλογών, σε περίπτωση που δεν επέλθει εθνική συνεννόηση, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι το θέμα της συνεννόησης είναι ακόμη ανοικτό.

Απηύθυνε μάλιστα ερώτημα προς τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, γιατί δεν ζητά εκλογές, εφόσον πιστεύει ότι έχει τη δυνατότητα να λύσει το πρόβλημα.

Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι ο πλέον πρόσφορος τρόπος για να πεισθούν οι εταίροι μας για την αναγκαιότητα της επαναδιαπραγμάτευσης όρων του μνημονίου, με πρωταρχικό εκείνο των φορολογικών συντελεστών, είναι να πάνε όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Βάλλοντας για άλλη μία φορά κατά του κ. Σαμαρά, χωρίς να τον κατονομάσει, ανέφερε: «Αν είχα εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ θα είχα συνυπογράψει τη δανειοδότηση της χώρας, δεν θα είχα οδηγήσει το κόμμα στην απομόνωση». «Με αυστηρότατη κριτική, αλλά και αποτελεσματική αντιπολίτευση», θα τον υποχρέωνα σε πολιτική που θα είχε κάποιο αποτέλεσμα, ενώ θα είχα ενημερώσει εγκαίρως ότι χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή